56 de persoane arestate în urma incidentulului neonazist de la Novi Sad

Poliţia sârbă a arestat 56 de persoane, în urma unui conflict dintre neonazişti şi un grup de manifestanţi antifascişti, la Novi Sad, reşedinţa provinciei Voivodina, situată în nordul Serbiei, a anunţat ministrul sârb de Interne, Dragan Jocici, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului 56 de persoane arestate în urma incidentulului neonazist de la Novi Sad

56 de persoane arestate în urma incidentulului neonazist de la Novi Sad

Majoritatea persoanelor arestate sunt neonazişti, dar unele dintre ele aparţin unui grup antifascist, a precizat Jocici, citat de agenţia Beta.

Incidentul s-a produs după ce neonaziştii au aruncat cu sticle şi pietre în direcţia unui grup de militanţi antifascişti, care manifestau în centrul oraşului Novi Sad.

Poliţia a intervenit pentru a împiedica un conflict, restabilind imediat ordinea pe străzile oraşului.

Militanţii antifascişti s-au reunit la Novi Sad, în urma apelului mai multor partide şi organizaţii, pentru a protesta împotriva unei manifestaţii convocate de grupul de neonazişti Nacionalni Stroj (Rangul Naţional) şi care a fost interzisă de poliţie.

Membrii grupului Nacionalni Stroj s-au regrupat duminică la Novi Sad la câteva zeci de metri de antifascişti.

Alţi opt cetăţeni neonazişti bulgari au fost arestaţi la Belgrad din aceleaşi motive, a adăugat poliţia.

De asemenea, patru persoane au fost rănite în cursul acestui incident, printre care şi şeful biroului din Novi Sad al Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului, Pavel Domonji.

Liderul organizaţiei Rangul Naţional, Goran Davidovici, supranumit "Fuhrer", se numără, de asemenea, printre cele 56 de persoane arestate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici