Accesul la site-ul Youtube ar putea fi blocat în Rusia din cauza filmului antiislam

Accesul la site-ul de Internet Youtube ar putea fi blocat în totalitate în Rusia din cauza filmului antiislam "Innocence of Muslims" (Inocenţa musulmanilor), din care un fragment a fost postat pe acest site.

307 afișări
Imaginea articolului Accesul la site-ul Youtube ar putea fi blocat în Rusia din cauza filmului antiislam

Accesul la site-ul Youtube ar putea fi blocat în Rusia din cauza filmului antiislam

"Poate părea o glumă, dar din cauza acestei înregistrări video (...) toate serviciile site-ului de Internet Youtube ar putea fi complet blocate pe teritoriul Rusiei", după intrarea în vigoare pe 1 noiembrie a unei noi legi asupra Internetului, a anunţat ministrul rus al Comunicaţiilor, Nikolai Nikiforov, pe contul său de Twitter.

Adoptată în vară, legea referitor la protejarea minorilor faţă de un conţinut "periculos", mai ales cu caracter pornografic sau de promovare a drogurilor, permite blocarea unui site chiar şi dacă o singură pagină difuzează informaţii interzise de către legea rusă.

Declaraţia lui Nikiforov intervine la o zi după ce Parchetul General rus şi-a anunţat intenţia de a interzice în Rusia filmul "Innocence of Muslims", înscriindu-l pe lista lucrărilor extremiste.

Un val de violenţe antiamericane a izbucnit de o săptămână în lumea arabă, şi nu numai, pentru a protesta faţă de filmul amator care denigrează islamul, turnat în urmă cu peste un an în Statele Unite şi din care un fragment de 14 minute a fost postat pe site-ul de Internet Youtube.

Peste 800 de lucrări "extremiste" sunt interzise în prezent în Rusia, potrivit unei liste stabilite de Ministerul Justiţiei. Este vorba în esenţă de texte islamiste, neonaziste, ultranaţionaliste ruseşti sau antisemite. Curios, se găsesc în această listă broşuri ale Martorilor lui Iehova, dar nu şi Protocoalele Înţelepţilor Sionului, o lucrare antisemită clasică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici