Accidentul de la centrala din Siberia, produs din cauza erorilor de exploatare

Accidentul de la centrala hidroelectrică Saiano-Şuşenskaia s-a produs din cauza erorilor de exploatare şi a lacunelor din sistemul de securitate, a anunţat directorul Serviciului federal pentru supraveghere ecologică, tehnologică şi nucleară, Nikolai Kutin, citat de RIA Novosti în pagina online.

153 afișări
Imaginea articolului Accidentul de la centrala din Siberia, produs din cauza erorilor de exploatare

Accidentul de la centrala Saiano-Şuşenskaia din Rusia, produs din cauza erorilor de exploatare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Accidentul produs la 17 august la centrala hidroelectrică Saiano-Şuşenskaia, din Siberia, s-a soldat cu moartea a 69 de persoane. Sala maşinilor a fost inundată şi parţial distrusă. Trei din cele zece grupuri de motopompe au fost descoperite sub rămăşite, iar alte două au fost grav avariate.

"Potrivit rezultatelor anchetei, comisia a ajuns la concluzia că accidentul a fost provocat din cauza erorilor de exploatare şi a lacunelor din sistemul de securitate", a precizat Kutin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici