Peste 60 de persoane, dispărute în urma unui accident la o hidrocentrală din Rusia

Un număr de 68 de persoane sunt date dispărute în urma unui accident produs la centrala hidroelectrică din Saiano Şuşenskaia, din Hakasia (Siberia Orientală), unde alte opt persoane au murit, a declarat luni un oficial din cadrul Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, Andrei Kluiev.

56 afișări
Imaginea articolului Peste 60 de persoane, dispărute în urma unui accident la o hidrocentrală din Rusia

Peste 60 de persoane, dispărute în urma unui accident la o hidrocentrală din Rusia

"Nu există veşti despre 68 de persoane", a precizat Kluiev pentru postul de radio Ecoul Moscovei din regiunea Hakasia, unde s-a produs catastrofa.

Un nou bilanţ al accidentului produs la ora 24.42 GMT (03.42 ora României) la centrala hidroelectrică de la Saiano Şuşenskaia menţionează moartea a opt persoane şi rănirea a altor zece, potrivit unui comunicat emis de comitetul de anchetă al Parchetului din Rusia.

Un bilanţ precedent menţiona moartea a şapte persoane şi rănirea altor 11.

În urma accidentului, sala maşinilor a fost inundată paţial, iar mai multe uzine ruse de aluminiu situate în această regiune au fost private de electricitate, potrivit aceleiaşi surse.

Astfel, electricitatea a fost întreruptă la uzina din Saiansk şi la cea din Hakasia, care aparţin grupului rus din industria aluminiului Rusal, a precizat filiala locală a ministerului.

Alimentarea cu electricitate a uzinelor de aluminiu de la Krasnoiarsk şi Novokuzneţk, care fac de asemenea parte din Rusal, a fost redusă, a adăugat sursa citată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici