Acord de miliarde: Israelul va cumpăra încă 25 de avioane de luptă F-35

  • Forţele aeriene israeliene vor achiziţiona încă 25 de avioane F-35, de fabricaţie americană
  • Noua achiziţie duce numărul avioanelor avansate din dotarea aviaţiei militare israeliene la 75
  • Acordul comercial se ridică la 3 miliarde de dolari
636 afișări
Imaginea articolului Acord de miliarde: Israelul va cumpăra încă 25 de avioane de luptă F-35

Sursa foto: MediafaxFoto

Israelul a aprobat achiziţionarea celei de-a treia flote de avioane de luptă F-35 după semnarea unui nou acord în valoare de 3 miliarde de dolari.

Achiziţia cuprinde 25 de avioane fabricate de Lockheed Martin, ceea ce aduce numărul total de avioane F-35 din dotarea aviaţiei militare israeliene la 75.

Lockheed Martin şi producătorul de motoare Pratt & Whitney au convenit să implice companiile israeliene de apărare în producţia de componente pentru avioane, susţine Ministerul Israelian al Apărării.

„Acest nou acord va asigura continuarea cooperării între companiile americane şi industriile de apărare israeliene în producţia de piese de avioane”, a declarat ministerul printr-un comunicat.

Israelul a fost prima ţară din afara Statelor Unite care a achiziţionat F-35 şi rămâne singura ţară din Orientul Mijlociu care are în arsenalul său un avion de vânătoare de generaţia a cincea.
Alte ţări din Orientul Mijlociu au încercat de mult să achiziţioneze avioane de luptă avansate, dar până acum s-au confruntat cu probleme în acest sens.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici