Activiştii ecologişti care au blocat drumuri în Germania, atacaţi de şoferi nemulţumiţi

Grupul ecologist radical Ultima Generaţie a organizat, luni, proteste în zeci de locuri din Germania, dar unii activişti pentru mediu au fost atacaţi de şoferi care au aşteptat ore întregi în coloane, situaţie care reflectă starea de nemulţumire faţă de acţiunile extreme din ultima perioadă.

2565 afișări
Imaginea articolului Activiştii ecologişti care au blocat drumuri în Germania, atacaţi de şoferi nemulţumiţi

Sursa foto: Twitter

Activiştii grupului ecologist Ultima Generaţie (LG) au blocat traficul în cel puţin 36 de locuri în cursul protestelor desfăşurate luni în zona capitalei Germaniei. S-au format coloane pe zeci de kilometri pe autostrăzile din jurul Berlinului, iar cel puţin 15 ambulanţe nu s-au putut deplasa la intervenţii din cauza protestelor ecologiştilor.

Autorităţile germane au reţinut 200 de activişti ecologişti, iar 40 vor fi prezentaţi în instanţe cu propuneri de arestare preventivă, potrivit postului RBB24.

Conform publicaţiei Tagesspiegel şi agenţiei DPA, au fost raportate mai multe cazuri în care şoferii unor autoturisme blocate ore întregi au agresat activişti de mediu în încercarea de eliberare a căilor de rulare. Poliţia i-a îndemnat de şoferii blocaţi să nu acţioneze singuri pentru deblocarea drumurilor, conform postului NTV.

Grupul ecologist Ultima Generaţie (LG), considerat radical, recurge frecvent la blocarea drumurilor în cursul acţiunilor de protest faţă de ceea ce consideră a fi acţiunile insuficiente pentru protejarea climei. O altă organizaţie ecologistă, Vineri pentru Viitor (Fridays for Future), s-a distanţat recent de acţiunile extreme ale colegilor din Ultima Generaţie.

Mulţi cetăţeni germani sunt nemulţumiţi de protestele extreme ale grupurilor ecologiste şi de planuri precum oprirea centralelor nucleare, interzicerea centralelor termice pe gaze şi a maşinilor cu ardere internă. Germania a blocat, temporar, planul Uniunii Europene de a interzice producţia vehiculelor cu ardere internă din anul 2035 şi a obţinut continuarea fabricării motoarelor de acest tip prin utilizarea de combustibili ecologici sintetici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici