Actorul rus care a spus că ar lupta pentru Ucraina ar putea fi acuzat penal

Actorul nu trăieşte în Rusia, iar declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu.

340 afișări
Imaginea articolului Actorul rus care a spus că ar lupta pentru Ucraina ar putea fi acuzat penal

Actorul rus care a spus că ar lupta pentru Ucraina ar putea fi acuzat penal

Actorul rus Artur Smolyaninov se confruntă cu acuzaţii penale în Rusia după ce a declarat că ar lupta pentru Ucraina dacă ar fi nevoit să ia parte la conflict.

Acuzaţiile se referă la faptul că a făcut comentarii „antiruseşti", au declarat luni anchetatorii, potrivit Sky News.

Smolyaninov, care a jucat în 2005 în filmul „Compania a 9-a", despre campania militară a Uniunii Sovietice în Afganistan, a făcut aceste remarci într-un interviu, săptămâna trecută. În octombrie anul trecut, actorul a anunţat că nu mai trăieşte în Rusia.

Comentariile sale, făcute într-un interviu pentru Novaya Gazeta Europe, un ziar interzis în Rusia, au atras condamnarea din partea membrilor parlamentului rus. Unii politicieni ruşi au declarat că actorului ar trebui să i se interzică accesul la toate filmele contractate de stat.

Comitetul de Investigaţii a declarat luni că a lansat un caz penal împotriva lui Smolyaninov după ce acesta a participat la un interviu acordat unei „publicaţii occidentale", dar nu a oferit mai multe detalii.

De când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, zeci de actori şi artişti ruşi au fugit în străinătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
actor,
acuzaţii,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici