Acumulările de apă din regiunea bulgară Stara Zagora sunt poluate, avertiează Greenpeace

Niveluri "excesive" de plumb, crom şi mangan au fost detectate de către Greenpeace în acumulări de apă aflate în apropierea unor centrale electrice din regiunea Stara Zagora, în centrul Bulgariei.

68 afișări
Imaginea articolului Acumulările de apă din regiunea bulgară Stara Zagora sunt poluate, avertiează Greenpeace

Acumulările de apă din regiunea bulgară Stara Zagora sunt poluate, avertiează Greenpeace (Imagine: Sorin Florea / Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă de către dr. Filka Sekulova, din cadrul filialei bulgare a organizaţiei internaţionale pentru apărarea mediului, citată de postul Radio Stara Zagora, relatează site-ul Novinite.com.

Niveluri "excesive" de plumb au fost înregistrate în toate acumulările de apă. Însă cel mai înalt nivel de plumb în apă a fost măsurat la Kovaşevo.

Potrivit lui Sekulova, râul Sokoliţa şi acumularea de apă de la Rozov Kladeneţ au fost, de asemenea, contaminate, potrivit site-ului, care nu oferă alte informaţii.

Acumulările sunt folosite pentru pescuit sau la irigarea unor culturi agricole, a avertizat Greenpeace.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici