Acuzaţi din timpul dictaturii în Argentina au apărut la proces purtând insigne cu Vaticanul

Un grup de persoane acuzate de crime comise în timpul dictaturii din Argentina (1976-1983) au apărut joi, la proces, purtând cocarde în culorile Vaticanului, pentru a saluta alegerea miercuri a unui Papă originar din această ţară, scrie presa locală.

258 afișări
Imaginea articolului Acuzaţi din timpul dictaturii în Argentina au apărut la proces purtând insigne cu Vaticanul

Acuzaţi din timpul dictaturii în Argentina au apărut la proces purtând insigne cu Vaticanul (Imagine: Shutterstock)

Postul de televiziune C5N şi ziarul La Mañana de Cordoba au difuzat imagini cu acuzaţi ce purtau insigne cu Vaticanul la rever, în cursul unei audieri a procesului în curs, în oraşul Cordoba, în nord-vestul Argentinei.

Deschis în 2012, acest proces vizează un grup de aproximativ 40 de militari acuzaţi de aplicarea torturii în Centrul de detenţie clandestin La Perla, în Cordoba, în prezent al doilea cel mai important oraş din ţară. Principalul acuzat, Luciano Menendez, a fost condamnat deja, în şapte rânduri, pentru crime comise în timpul regimului militar.

Alegerea miercuri a Papei Francisc, fostul arhiepiscop din Buenos Aires, a provocat în Argentina o polemică în legătură cu atitudinea - considerată de către unii prea înţelegătoare - a Bisericii Catolice faţă de dictatura generalilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici