Papa Francisc, primul papă din America şi primul non-european din anul 741

Francisc este primul papă din America, primul care este iezuit şi primul non-european de la Grigore al III-lea în secolul al VIII-lea, care era născut în Siria.

2291 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, primul papă din America şi primul non-european din anul 741

Papa Francisc, primul papă din America şi primul non-european din anul 741

Argentinianul Jorge Mario Bergoglio, în vârstă de 76 de ani şi trei luni, este al optulea papă ca vârstă la momentul alegerii sale în Scaunul Sfântului Petru, cel mai bătrân dintre toţi fiind papa Clement al X-lea ales în 1670 (aproape 80 de ani). Este totuşi puţin mai tânăr ca predecesorul Benedict al XVI-lea la momentul alegerii sale în 2005 (78 de ani).

Mai mult decât atât, este primul după Ioan-Paul I în 1978 care poartă un nume inedit, primul asemenea papă fiind Lando în anul 913.

Primul papă din Americi, Francisc este de asemenea primul iezuit care a devenit suveran pontif. Înaintea lui, trebuie să ne întoarcem în 1492 la celebrul Alexandrul VI - tatăl lui Cesare şi Lucrezia Borgia - pentru a găsi un papă hispanic.

Trebuie să ne întoarcem la Grigore al III-lea, născut în Siria în 690 şi papă între 731 şi 741, pentru a găsi un papă non-european. Înainte de Grigore al III-lea, un anumit număr de papi a venit din Africa şi din actualul Orient Mijlociu, primul papă dintre toţi, Petru, fiind născut la Bethsaida în Galileea şi a devenit papă în anul 33.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici