VIDEO   ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din partea Rusiei este iminentă. Nu Ucraina este miza, este vorba despre mult mai mult!”

  • Generalul (r) american Ben Hodges: „Ruşii au depus un efort uriaş să-şi trimită mai mult armament în locuri strategice. Forţele navale se consolidează permanent”
  • Generalul (r) american Ben Hodges: „În ceea ce mă priveşte, nu cred că va fi un atac de mari proporţii. Anticipez că va fi vorba despre o serie de obiective limitate ale unor operaţiuni la scară mai mică”
  • Generalul (r) american Ben Hodges: „Regiunea Mării Negre este importantă pentru noi pentru că este un tampon împotriva Iranului şi a extremismului islamic”
  • Generalul (r) american Ben Hodges: ,,Trebuie să oprim agresiunea Rusiei. Deci este vorba despre mult mai mult decât dragii noştri prieteni din Ucraina”
27861 afișări
Generalul (r) american Ben Hodges a devoalat într-un interviu pentru Aleph News, în dialog cu jurnalistul Bogdan Nicolae, de ce crede că Vladimir Putin nu va alege calea diplomatică şi că o nouă ofensivă din partea Rusiei este iminentă.
 
Reamintim că Rusia a transferat trupe în Belarus înainte ca Minskul să anunţe exerciţii comune preconizate pentru luna viitoare, pe fondul temerilor că Moscova s-ar putea pregăti pentru o nouă ofensivă militară împotriva Ucrainei. Moscova neagă însă planurile de a lansa un atac.  

Generalul (r) american Ben Hodges: „Ruşii au depus un efort uriaş să-şi trimită mai mult armament în locuri strategice”

„Din păcate, o nouă ofensivă din partea Rusiei este iminentă. Va avea loc probabil în a doua jumătate a lunii februarie. Ruşii au depus un efort uriaş să-şi trimită mai mult armament în locuri strategice. Forţele navale se consolidează permanent. Nu am avut senzaţia, nici măcar pentru un moment, că ar dori să se angajeze în discuţii diplomatice. Consider că preşedintele Putin va trebui să demonstreze întregii ţări, după cheltuieli imense efectuate de mai mult de un an şi faptul că din ce în ce mai multă forţă militară se adună în apropierea Ucrainei, pe lângă ,,povestea” cu ameninţarea NATO, că nu se poate retrage. 
 
În ceea ce mă priveşte, nu cred că va fi un atac de mari proporţii.  Anticipez că va fi vorba despre o serie de obiective limitate ale unor operaţiuni la scară mai mică, ce derivă în primul rând din Crimeea şi de-a lungul coastei Mării Negre şi coasta Azov. Se vor înregistra probabil mai puţine victime, acţiuni sub un anumit prag de pericol, la care unii dintre aliaţii noştri vor reacţiona în sensul de: chiar trebuie să aplicăm sancţiuni majore pentru astfel de operaţiuni?  Acestea se vor afla, cu siguranţă, în sectorul cibernetic, pe lângă toate celelalte.  Dar, în ceea ce priveşte operaţiunile de teren, asta cred că se va întâmpla”, susţine generalul (r) american Ben Hodges, despre subiectul care a pus pe jar întreaga scenă politică internaţională. 

Controlul asupra Ucrainei este obiectivul real şi singurul din partea Kremlinului?  Ce altceva ar putea fi la mijloc? Care este adevărata miză a Federaţiei Ruse?

„Nu Ucraina este miza. Nu aceasta este imaginea de ansamblu. Evident, este scena, accentul, dar este vorba despre mult mai mult. De aceea este atât de important ca toată NATO şi Uniunea Europeană să se ocupe serios de această situaţie. Nu este vorba doar despre Ucraina. Aud şi astăzi că Marcus Soder, premierul Bavariei, a spus „hai, nu este despre NATO”. 
Toate acestea sunt conectate. Este vorba despre o competiţie în regiunea mai mare a Mării Negre. Aceasta este o zonă în care avem trei aliaţi NATO... România, Bulgaria şi Turcia, precum şi parteneri precum Ucraina, Republica Moldova şi Georgia. Prin urmare, avem obligaţii aici, în special faţă de aliaţii noştri NATO din regiune. Dar, de asemenea, este vorba despre apărarea ordinii internaţionale, respectarea dreptului internaţional, respectarea suveranităţii naţiunilor despre care fiecare ţară, inclusiv Germania, spune că este atât de importantă. Şi dacă ne cam rostogolim sau nu tratăm serios, atunci bineînţeles că Kremlinul nu se va opri aici, va continua să facă asta. Nu s-au oprit de fapt din 2008, când au intrat în Georgia. Sunt încă acolo. 
 
Sunt încă în Transnistria. Ei susţin în continuare regimul criminal Assad şi, evident, încă ocupă Crimeea. Regiunea Mării Negre este importantă pentru noi pentru că este un tampon împotriva Iranului şi a extremismului islamic, ceea ce înseamnă că trebuie să ne fixăm relaţia cu Turcia. Şi, desigur, regiunea Mării Negre este rampa de lansare. Este ca un balcon pentru Rusia, care priveşte nu numai spre Marea Neagră, ci şi spre Caucaz, Balcani, estul Mediteranei, Africa de Nord. Acesta este motivul pentru care trebuie să oprim agresiunea Rusiei. Deci este vorba despre mult mai mult decât dragii noştri prieteni din Ucraina”, conchide generalul (r) american Ben Hodges.
 
Între timp, lumea politică internaţională este într-o continuă fierbere. Mai exact, Departamentul de Stat al SUA va emite instrucţiuni pentru ca familiile personalului ambasadei SUA din Ucraina să înceapă evacuarea încă de luni, 24 ianuarie. 
 
Pe fondul creşterii ameninţării ruse, alte categorii de cetăţeni americani vor fi îndemnaţi săptămâna viitoare să părăsească Ucraina folosind zboruri comerciale, atâta timp cât acestea sunt încă disponibile.
 
La rândul său, viceamiralul Kay-Achim Schoenbach, şeful marinei germane a demisionat sâmbătă după ce şi-a atras critici pentru că a spus că preşedintele rus Vladimir Putin merită respect şi că Crimeea este definitiv pierdută pentru Kiev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici