Administraţia SUA anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

Administraţia de la Washington a anunţat, marţi, asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 2,6 miliarde de dolari, pentru susţionerea eforturilor Kievului de respingere a invaziei militare ruse.

410 afișări
Imaginea articolului Administraţia SUA anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

"Astăzi, Departamentul Apărării anunţă asistenţă esenţială de securitate pentru Ucraina. Asistenţa include autorizarea prezidenţială directă pentru muniţie destinată sistemelor HIMARS furnizate de SUA, sisteme antiaeriene şi obuze de artilerie utilizate de Ucraina pentru a se apăra, precum şi sisteme antiblindaj, arme de capacitate mică, vehicule grele de transport şi susţinere logistică esenţială pentru consolidarea poziţiei apărătorilor ucraineni pe câmpul de luptă, aceste echipamente având valoarea de până la 500 de milioane de dolari", a comunicat Departamentul american al Apărării, conform unui comunicat vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"În plus, anunţăm un pachet semnificativ de capabilităţi antiaeriene, precum şi muniţie pentru sisteme de artilerie şi tancuri, sisteme de mortieră, sisteme antiblindaj - prin utilizarea a 2,1 miliarde de dolari din fondul Iniţiativei de Asistenţă pentru Securitate în Ucraina (USAI)", subliniază Pentagonul.

Washingtonul va furniza armatei ucrainene armament suplimentar pentru sistemele antiaeriene Patriot şi HIMARS, obuze de artilerie, obuze de mortieră, rachete teleghidate, 400 de lansatoare de grenade, 11 vehicule tactice, 61 de vehicule-cisternă, zece camioane şi zece platforme pentru transportul de echipamente grele, sisteme antiblindaj Javelin, 3.600 de arme de calibru mic şi muniţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici