Administraţia Trump a adăugat şase noi state pe lista ţărilor vizate de restricţii de călătorie

Administraţia preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat vineri că a adăugat şase noi state pe lista ţărilor vizate de restricţii de călătorie în SUA, decizie despre care criticii susţin că reprezintă o încercare a lui Trump de a bloca accesul musulmanilor în ţară, potrivit CNN.

2024 afișări
Imaginea articolului Administraţia Trump a adăugat şase noi state pe lista ţărilor vizate de restricţii de călătorie

Administraţia Trump a adăugat şase noi state pe lista ţărilor vizate de restricţii de călătorie

Cele şase ţări adăugate pe listă sunt Nigeria, Eritreea, Tanzania, Sudan, Kârgâzstan şi Myanmar. Spre deosebire de celelalte state aflate deja pe listă, cele şase state vor fi supuse doar unor restricţii privind imigrarea, nu şi unor restricţii referitoare la călătorii.

Astfel, cetăţenii din aceste ţări vor putea călători în Statele Unite, însă cererile de imigrare venite din partea acestora vor fi respinse automat.

Potrivit datelor din 2018, 12.398 de persoane din cele şase ţări ar urma să fie afectate de această decizie. Restricţiile nu se vor aplica în cazul vizitatorilor temporari, studenţilor sau refugiaţilor din aceste state. De asemenea, potrivit autorităţilor americane, cetăţenii acestor ţări care se află deja pe teritoriul Statelor Unite nu vor fi afectaţi de noua măsură.

Decizia Administraţiei Trump va intra în vigoare pe 22 februarie.

Până în prezent, pe lista statelor afectate de restricţiile de călătorie se află Iran, Libia, Somalia, Siria, Yemen şi Coreea de Nord, dar şi Venezuela, însă doar pentru oficiali.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
donald trump,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici