Adrian Sârbu: Dacă nu va câştiga Trump în America, lui Putin i s-a terminat aţa. Nu mai are nicio monedă la schimb cu Israelul

  • Liderul rus, Vladimir Putin, a făcut o mişcare riscantă în Israel, fără şanse de reuşită.
  • Acum este într-o stare de disperare, iar singura lui speranţă este câştigarea alegerilor prezidenţiale din SUA de către Donald Trump.
  • Atacul asupra Israelului a fost o operaţiune sofisticată şi nu putea fi opera papugiiilor din Hamas, spune Adrian Sârbu la Ştirile Aleph News.
2292 afișări

Monica Mihai: Când privim puţin în ansamblu, şi implicarea lui Putin şi deciziile care se iau în urma acţiunilor întreprinse de el sau sugestiilor date de el, pare că este aşa un păpuşar şi pare că a fost subestimat la începutul războiului din Ucraina despre care toată lumea spunea sau o mare parte a opiniei publice spunea: Putin este slăbit, ia deciziile pe repede-nainte, fără să le judece. Credeţi că face parte, inclusiv atacul de astăzi, dintr-un plan extrem de bine pus la punct? Mergem puţin în spate, şi la întâlnirile pe care le-a avut în repetate rânduri cu Xi Jinping, la discuţiile oficiale, la reprezentanţii diplomaţiei chineze care au fost în Rusia, şi nu numai, în ultima perioadă.

Adrian Sârbu: Eu nu cred că Putin este în starea de păpuşar. Azi cred că e într-o stare de disperare profundă pentru că dacă nu va câştiga Trump în America, lui Putin i s-a terminat aţa.

Iar aici a făcut o mişcare pe care o văd destul de riscantă. De ce? Le-a dat israelienilor, care sunt fundamentalişti pe supravieţuirea statului Israel, o rezoluţie în acţiune pe care el nu mai poate să le-o ia. Putin nu mai are astăzi nicio monedă la schimb cu Israelul să se repare ce a făcut.

Da, ca şi în America, are coloana a cincea. Sunt un milion şi jumătate de foşti evrei ruşi şi sovietici, care sunt în Israel, au şi un partid, cu Lieberman, fost ministru de Interne sau Externe. Cu siguranţă are o coloana a cincea foarte puternică.

Dar nu va reuşi. Putin foloseşte manuale vechi. Putin nu foloseşte manuale noi. Poate că în lumea puterii manualele nu sunt necesare, că sunt învăţături simple. Lucrează pe vechi dl. Putin. E mult prea transparent ce s-a întâmplat astăzi în Israel.

Nu ştiu cât i-a luat prin surprindere pe liderii Israelului, cu siguranţă i-a luat, e fără precedent în viaţa lor, dar ştii pe cine a luat prin surprindere? Pe toţi oamenii care mai cred în RULE BASED ORDER. Pe toţi oamenii, şi şi-au dat seama.

I-au luat prin suprindere papugiii aştia care au fost trimiş pe acolo cu buldozere: Măi frate, adică nu vezi un buldozer? Toţi poliţiştii tăi de graniţă dorm? Generalul tău doarme?

Acolo a fost o operaţiune foarte sofisticată. Nu pot să spun cât de sofisticată a fost în 1973 operaţiunea egiptenilor, care au trecut pe sub canalul de Suez cu nişte semiamfibii, submarine, incredibil, ca să atace Israelul, dar asta a fost o operaţiune sofisticată. Cum a fost şi 9/11, cum a fost şi Pearl Harbour. Pentru momentul acelor ani, a fost foarte sofisticată.

E mâna Iranului. Chestia asta nu puteau să o rezolve papugiii ăia de la Hamas.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici