Afirmaţie ironică a premierului bulgar: Bulgaria ar putea cumpăra "gaze de şist ieftine din România"

Bulgaria ar putea cumpăra "gaze de şist ieftine din România", dacă va construi o centrală termoelectrică în locul proiectului centralei nucleare de la Belene, a declarat vineri seara premierul bulgar, Boiko Borisov.

1163 afișări
Imaginea articolului Afirmaţie ironică a premierului bulgar: Bulgaria ar putea cumpăra "gaze de şist ieftine din România"

Boiko Borisov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Borisov a făcut această declaraţie surprinzătoare la o conferinţă cu ministrul Economiei, Delian Dobrev, care tocmai revenise de la Moscova, unde a avut discuţii despre energie, după ce Guvernul bulgar a anunţat că renunţă la construirea centralei nucleare de la Belene, relatează site-ul Novinite.com.

"Dacă românii vând gaze de şist ieftine de la Chevron, va exista o conductă, de ce să nu cumpărăm dacă le-am interzis aici şi suntem aşa bogaţi ca să cumpărăm de la România", a declarat Borisov, întrebat dacă eventuala centrală termoelectrică de la Belene ar putea fi alimentată cu gaze de şist din Bulgaria.

Comentariile ironice ale lui Borisov exprimă aparent iritarea pentru faptul că Guvernul său a fost presat de protestele societăţii civile să impună un moratoriu asupra exploatării gazelor de şist, la câteva luni după ce acordase un permis de exploatare companiei Chevron.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici