Agentul de poliţie filmat împuşcând mortal un suspect, în SUA, inculpat pentru omor calificat

Un agent de poliţie alb care a împuşcat mortal, în Statele Unite, un cetăţean de culoare, aparent neînarmat, a fost eliberat din funcţie şi va fi pus sub acuzare pentru omor calificat, după ce scena a fost filmată, informează DPA.

198 afișări
Imaginea articolului Agentul de poliţie filmat împuşcând mortal un suspect, în SUA, inculpat pentru omor calificat

Agentul de poliţie filmat împuşcând mortal un suspect, în SUA, inculpat pentru omor calificat (Captură video)

Agentul de poliţie Michael Slager, în vârstă de 33 de ani, a fost demis după incidentul produs sâmbătă în orăşelul North Charleston (statul american Carolina de Sud), a anunţat primarul Keith Summey.

Poliţistul l-a împuşcat mortal, în timp ce fugea, pe Walter Scott, un afro-american în vârstă de 50 de ani care fugea aparent neînarmat. Între cei doi avusese loc o altercaţie, iar pe numele suspectului exista un mandat de arestare pentru neplata pensiei alimentare.

Scena a fost filată de un trecător, care a prezentat înregistrarea presei americane.

Cazul este cercetat de Biroul Federal de Investigaţii (FBI).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici