Ahmadinejad, susţinut de parlamentarii conservatori pentru un nou mandat

Grupul parlamentar conservator din Iran, care are 200 de mandate din totalul de 290 de membri ai Parlamentului, şi-a anunţat susţinerea pentru realegerea în funcţie a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, în perspectiva alegerilor din 12 iunie, relatează agenţia IRNA.

18 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad, susţinut de parlamentarii conservatori pentru un nou mandat

Ahmadinejad, susţinut de parlamentarii conservatori pentru un nou mandat (Imagine: Mediafax Foto)

"Potrivit criteriilor noastre, Ahmadinejad este candidatul cel mai competent", se arată într-un comunicat al grupului parlamentar, subliniind că respectă "toţi candidaţii în scrutinul prezidenţial".

Deputaţii au reamintit de declaraţiile liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, care a cerut populaţiei să nu voteze candidaţi care "cedează" în faţa inamicilor occidentali.

"Nu trebuie să ajungă la putere candidaţi care cedează în faţa inamicilor şi care dezonorează poporul iranian", declara ayatollahul cu referire la principalii adversari ai lui Mahmoud Ahmadinejad.

La câteva zile după aceste declaraţii, grupul comnservator din Parlament părea să fie divizat în privinţa realegerii lui Ahmadinejad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici