Al-Qaida reîncepe atacurile? O listă cu potenţiale ţinte a fost postată pe internet

Un site care are legături cu al-Qaida a postat o potenţială listă cu ţinte, care include numele şi fotografiile mai multor oficiali politici americani şi lideri din domeniul comercial, cerându-le teroriştilor să îi atace în propriile lor case, relatează NBC New York în pagina electronică.

4378 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida reîncepe atacurile? O listă cu potenţiale ţinte a fost postată pe internet

Al-Qaida reîncepe atacurile? O listă cu potenţiale ţinte a fost postată pe internet

FBI a trimis un buletin de informaţii către agenţiile responsabile cu aplicarea legii, avertizând că această nouă ameninţare, deşi nu constituie un complot specific, este foarte detaliată. Buletinul precizează că lista include lideri "din Guvern, industrie şi media". FBI i-a notificat pe cei care sunt nominalizaţi.

Lista include companii de pe Wall Street, lideri politici, din cadrul institutelor de reflecţie şi contractanţi care lucrează cu armata. Site-ul conţine 40 de nume, dintre care 26 au fotografii ataşate, şi cere postarea adreselor de domiciliu. Un jihadist a cerut să le fie trimise colete-capcană la adresele prezentate.

În opinia FBI, această listă este cea mai detaliată ameninţare postată pe Internet în legătură cu al-Qaida, după eliminarea lui Osama ben Laden.

Lista a fost discutată şi pe un forum care are legături cu al-Qaida, existând temeri că un individ ar putea încerca să folosească informaţiile pentru un complot.

Buletinul FBI precizează că "nu se ştie dacă ameninţarea va progresa dincolo de aceste forumuri de discuţii", adăugând că al-Qaida şi susţinătorii săi sunt cunoscuţi pentru ameninţările pe Internet fără rezultate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici