Alegeri sub ameninţarea armelor în regiunile ocupate ale Ucrainei

  • Cetăţenii ucraineni sunt obligaţi să participe la alegerile ruseşti sub ameninţarea armelor, într-o încercare de a crea o iluzie de legitimitate.
  • Oficiali electorali bat la uşa fiecărei locuinţe, cerând rezidenţilor să completeze buletinele de vot în favoarea candidaţilor pro-Kremlin.
  • Refuzul de a vota sau critica privind procesul electoral pot avea consecinţe grave, inclusiv detenţia în închisori informale.
420 afișări
Imaginea articolului Alegeri sub ameninţarea armelor în regiunile ocupate ale Ucrainei

Sursa foto: X

În regiunile ocupate ale Ucrainei, cetăţenii sunt forţaţi să participe la alegerile ruseşti sub ameninţarea armelor, într-o încercare de a crea o iluzie de legitimitate într-un proces electoral contestat, scrie Aljazeera.

Încă din luna februarie, femei cu ecusoane şi stive imense de hârtii băteau la fiecare uşă, cerându-le oamenilor să completeze buletine de vot pentru alegerile prezidenţiale ruseşti, cerând rezidenţilor să completeze buletinele de vot în favoarea lui Vladimir Putin şi a altor candidaţi pro-Kremlin.

Presiunea exercitată asupra cetăţenilor este uriaşă, iar refuzul de a vota sau critica privind procesul electoral poate avea consecinţe grave, inclusiv detenţia în închisori informale. Touşi, oamenii speră că participarea la vot îi va ajuta să părăsească zona ocupată şi să înceapă o viaţă nouă în afara influenţei ruse.

Deşi participarea la vot ar putea oferi unor oameni o şansă de a părăsi zona ocupată, mulţi se simt prizonieri în propria ţară, obligaţi să aleagă între siguranţa personală şi integritatea morală. Bulversaţi de manipularea electorală şi presiunile asupra lor, locuitorii se tem pentru viitorul lor şi pentru legitimitatea alegerilor ruseşti în aceste teritorii disputate.

Cu toate acestea, multe dintre aceste manevre sunt văzute drept încălcări flagrante ale drepturilor omului şi ale standardelor democratice, subliniind lipsa de legitimitate şi opoziţia crescândă faţă de prezenţa Rusiei în regiune. Totuşi, Kremlinul pare să ignore aceste critici şi să îşi continue eforturile de a crea impresia că procesul electoral este legitim, în ciuda protestelor din partea comunităţii internaţionale şi a regimului de ocupaţie în curs de desfăşurare.

Este clar că alegerile în regiunile ocupate ale Ucrainei sunt mult mai mult decât un exerciţiu democratic, ele reprezintă un instrument de consolidare a puterii pentru Kremlin şi o sursă de tensiune şi disidenţă în întreaga regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici