Alegerile în Portugalia au fost câştigate de socialişti, care obţin majoritatea parlamentară

  • Partidul Socialist din Portugaliei a câştigat alegerile parlamentare din ţară
  • De asemenea, partidul a obţinut majoritatea absolută în parlament
  • Socialiştii, conduşi de premierul Antonio Costa, au obţinut 42% din voturi
640 afișări
Imaginea articolului Alegerile în Portugalia au fost câştigate de socialişti, care obţin majoritatea parlamentară

Sursa foto: Profimedia

Partidul Socialist din Portugalia a câştigat alegerile parlamentare anticipate din ţară. În cursa electorală, socialiştii au învins Partidul Social Democrat.

Socialiştii, conduşi de premierul Antonio Costa, au obţinut 42% din voturi, după numărarea a 95% din buletinele de vot, a anunţat comisia electorală. Costa a declarat că socialiştii şi-au asigurat o majoritate absolută de 117 locuri din 118 în alegeri.

"Majoritate absolută nu înseamnă putere absolută. Nu înseamnă să guvernezi singur. Este o responsabilitate sporită şi înseamnă să guvernezi cu şi pentru toţi portughezii", a declarat premierul.

Lideri europeni de stânga, precum prim-ministrul Spaniei Pedro Sanchez şi cancelarul Germaniei Olaf Scholz, şi-au arătat sprijinul faţă de Costa în timpul campaniei. Scholz l-a numit pe Costa un „apărător neobosit al justiţiei sociale”.

Guvernul lui Costa a anulat măsurile de austeritate, a respectat bugetele şi a redus şomajul la nivelul la care era înainte de pandemia de COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici