Alegerile vor consolida "legitimitatea" lui al-Assad, afirmă un consilier al lui Ali Khamenei

Iranul a apreciat vineri că alegerile prezidenţiale din Siria, pe 3 iunie, vor consolida "legitimitatea" aliatului său Bashar al-Assad, care este sigur că va le va câştiga, în războiul pe care acesta-l poartă împotriva rebelilor.

79 afișări
Imaginea articolului Alegerile vor consolida "legitimitatea" lui al-Assad, afirmă un consilier al lui Ali Khamenei

Basher al-Assad (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Opoziţia siriană şi aliaţii săi occidentali au denunţat drept o "farsă" aceste alegeri organizate de către regimul al-Assad în regiunile pe care le controlează, într-o ţară devastată de trei ani de conflict armat.

"Cu voinţa lui Allah, alegerile din Siria vor avea loc fără probleme", a declarat pentru agenţia oficială Irna Ali Akbar Velayati, consilierul pentru Politică Externă al liderului suprem iranian Ali Khamenei.

"Având în vedere popularitatea în creştere a domnului al-Assad, va păstra preşedinţia", a apreciat el. "Aceste alegeri vor consolida legitimitatea Guvernului lui Bashar al-Assad, poporul său dându-şi seama că el este cel care a evitat dezintegrarea sau ocuparea Siriei", a adăugat consilierul.

Iranul a susţinut regimul al-Assad de la începutul conflictului, în martie 2011, şi este suspectat că i-a funizat un ajutor militar şi financiar, în pofida dezminţirilor.

Iranul a anunţat că trimite observatori la acest scrutin, pe care al-Assad este sigur că-l va câştiga, în faţa a doi candidaţi necunoscuţi.

Peste 160.000 de persoane au murit în Siria, după ce reprimarea brutală a unei mişcări paşnice de contestare a aruncat ţara într-un război civil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici