Alţi opt ofiţeri au fost inculpaţi în Turcia, într-un presupus complot

Un tribunal din Istanbul a inculpat, în noaptea de miercuri spre joi, opt ofiţeri acuzaţi că ar fi complotat în 2003 pentru înlăturarea Guvernului islamo-conservator turc, numărul militarilor acuzaţi în acest caz ajungând astfel la 20, au anunţat agenţia Anatolia şi presa.

22 afișări
Imaginea articolului Alţi opt ofiţeri au fost inculpaţi în Turcia, într-un presupus complot

Alţi opt ofiţeri au fost inculpaţi în Turcia, într-un presupus complot (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cei opt suspecţi, cinci ofiţeri activi şi trei în rezervă, între care şi doi foşti generali, au fost interogaţi timp de mai multe ore de procurori, după care au fost încarceraţi în închisori civile şi militare din oraş, precizează aceste surse.

Miercuri, aceeaşi curte inculpa, sub acuzaţia de apartenenţă la o organizaţie clandestină, şi trimitea în arest alte 12 personalităţi militare, între care doi amirali în serviciu activ, doi amirali şi un general în retragere, dar şi alţi ofiţeri superiori.

Tribunalul a hotărât, în schimb, să elibereze alţi zece suspecţi.

Această ofensivă judiciară, fără precedent în Turcia, are loc în urma arestării unui număr de aproximativ 50 de militari în cadrul unei operaţiuni efectuate luni de procurorii care anchetau asupra presupuselor comploturi al căror scop ar fi fost îndepărtarea de la putere a Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, rezultat dintr-o mişcare islamistă), care se află la guvernare din 2002.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici