Alunecări de teren şi inundaţii în Coreea de Sud: 7 morţi şi peste 1.000 de persoane evacuate

A treia zi de ploi torenţiale şi alunecări de teren în Coreea de Sud: şapte persoane au murit, trei sunt date dispărute, şapte au fost rănite şi mii de persoane au fost evacuate.

94 afișări
Imaginea articolului Alunecări de teren şi inundaţii în Coreea de Sud: 7 morţi şi peste 1.000 de persoane evacuate

Alunecări de teren şi inundaţii în Coreea de Sud: 7 morţi şi peste 1.000 de persoane evacuate

Şapte persoane au murit, trei sunt date dispărute, şapte au fost rănite şi mii de persoane au fost evacuate sâmbătă în Coreea de Sud, au anunţat autorităţile, în contextul în care a treia zi de ploi torenţiale a provocat alunecări de teren şi revărsarea unui baraj, relatează Reuters.

1.567 de persoane fuseseră evacuate în întreaga ţară, potrivit Ministerului de Interne şi al Siguranţei, iar numărul ar putea creşte, deoarece apa a depăşit barajul din provincia Chungcheong de Nord.

Ordinele de evacuare ale administraţiilor locale au vizat peste 7.000 de persoane în diferite momente, potrivit autorităţilor provinciale.

Korea Railroad Corp a declarat că opreşte unele trenuri, în timp ce altele ar putea fi întârziate, deoarece alunecările de teren, inundaţiile la calea ferată şi căderile de pietre ameninţă siguranţa.

Un tren a deraiat vineri seara, după ce, în urma unei alunecări de teren, pământ şi nisip au ajuns peste şine în provincia Chungcheong de Nord. Mecanicul a fost rănit, dar niciun pasager nu se afla la bord.

Premierul Han Duck-soo a cerut ca armata să se alăture activităţilor de salvare.

INUNDAŢII ŞI ÎN CHINA

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
coreea de sud,
morţi,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici