Ambasada SUA din Israel îşi va evacua luni cetăţenii prin Cipru

Ambasada SUA în Israel a oferit cetăţenilor americani şi rudelor lor apropiate evacuarea pe mare de la Haifa la Cipru luni, a declarat duminică un purtător de cuvânt al ambasadei americane, citat de CyprusMail.

808 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA din Israel îşi va evacua luni cetăţenii prin Cipru

Ambasada SUA din Israel îşi va evacua luni cetăţenii prin Cipru

Nava, despre care iniţial se credea că va ajunge în Cipru duminică seara, este acum aşteptată să acosteze în Limassol cu peste 2.000 de pasageri marţi dimineaţa.

La bord se vor afla în principal cetăţeni americani care fug de situaţia tot mai periculoasă din Israel şi Gaza.

Sâmbătă, administraţia Biden a ordonat personalului care nu se află în situaţii de urgenţă să părăsească Israelul şi i-a îndemnat pe americanii aflaţi în Gaza să se îndrepte spre punctul de trecere spre Egipt, în speranţa că acesta va fi deschis.

Un avion regal danez a aterizat sâmbătă în Pafos, venind din Israel, cu 80 de pasageri la bord.

Un alt zbor de evacuare organizat de guvernul britanic de la Tel Aviv, cu 18 cetăţeni britanici, a sosit de asemenea sâmbătă dimineaţa la Larnaca, urmând ca alte zboruri să urmeze în zilele următoare.

Potrivit rapoartelor britanice, aeronava utilizată pentru acest zbor de repatriere a fost un Airbus 400M, furnizat de Royal Air Force, deoarece compania comercială contractată iniţial pentru a efectua zborurile de repatriere din Israel a întâmpinat dificultăţi în ceea ce priveşte asigurarea.

Printre persoanele evacuate se aflau opt persoane cu dublă cetăţenie cipriotă şi britanică.

Ministerul de Externe a declarat că zborurile sale sunt disponibile pentru cetăţenii britanici, inclusiv pentru cei cu dublă cetăţenie, şi pentru persoanele aflate în întreţinere dacă călătoresc cu un cetăţean britanic cu reşedinţa în Regatul Unit.

Fiecare bilet costă 300 de lire sterline, ceea ce, potrivit companiei, „reflectă costurile de operare a zborului”.

Guvernul cipriot a activat marţi planul naţional de acţiune „Estia” pentru primirea persoanelor care fug de conflictul în curs de desfăşurare din Israel, de când au sosit o mulţime de avioane şi nave.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici