Ambasador american: Mecanismul financiar al Uniunii Europene pentru Iran este împotriva politicilor SUA

Mecanismul financiar al Uniunii Europene, conceput pentru a ajuta Iranul şi pentru a evita sancţiunile impuse de SUA, este împotriva politicilor Washingtonului şi nu reprezintă o acţiune recomandată, a declarat duminică ambasadorul american în Germania, Richard Grenell, relatează agenţia Dpa.

683 afișări
Imaginea articolului Ambasador american: Mecanismul financiar al Uniunii Europene pentru Iran este împotriva politicilor SUA

Ambasador american: Mecanismul financiar al Uniunii Europene pentru Iran este împotriva politicilor SUA

Preşedintele american Donald Trump foloseşte sancţiuni pentru a forţa Iranul să accepte negocieri şi să prevină dezvoltarea armelor nucleare şi programelor de rachete ale Teheranului.

Decizia Uniunii Europene reprezintă o „sfidare deschisă", a mai declarat Grenell, adăugând că „evitarea sancţiunilor impuse de SUA nu este recomandată".

„În general, sunt de părere că americanii şi europenii au acelaşi scop privind Iran. Dar în timp ce suntem de acord cu scopul, nu suntem de acord cu tactica pe care o folosim pentru a atinge acel scop", a afirmat ambasadorul american.

Mecanismul, cunoscut ca Instex, a fost lansat de Germania, Franţa şi Marea Britanie la sfârşitul lunii ianuarie, cu scopul de a menţine acordul nuclear semnat în 2015.

Instex va permite comerţului să aibă loc fără tranzacţii financiare directe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici