Ambasadorul român: Neînţelegerea între Singapore şi România a fost clarificată

Ambasadorul României în Singapore, Aurelian Neagu, convocat la Ministerul de Externe din Singapore pentru a discuta cazul fostului însărcinat cu afaceri, Silviu Ionescu, a declarat că neînţelegerea între guvernele celor două ţări a fost clarificată, relatează site-ul Channel News Asia.

18 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul român: Neînţelegerea între Singapore şi România a fost clarificată

Ambasadorul român: Neînţelegerea între Singapore şi România a fost clarificată (Imagine: Straits Times)

Neagu a declarat, într-o scurtă întâlnire cu presa la hotel, că întâlnirea de la Ministerul Afacerilor Externe a fost pozitivă. El a admis că între Guvernul României şi autorităţile din Singapore a existat o neînţelegere.

Ambasadorul României a anunţat că această neînţelegere a fost soluţionată în timpul întâlnirii de la Ministerul singaporez al Afacerilor Externe.

Ministerul român al Afacerilor Externe a trimis, vineri, o notă autorităţilor din această ţară, în care preciza că fostul încărcinat cu afaceri al României la Singapore, Silviu Ionescu, acuzat, în urma unei investigaţii judiciare că s-ar fi aflat la volanul unui automobil aparţinând ambasadei României în Singapore, implicat într-un accident rutier în care au fost accidentate trei persoane şi în urma căruia o persoană a decedat, se bucură în continuare de imunitate diplomatică.

Guvernul din Singapore şi-a exprimat surprinderea, interpretând nota în sensul că România susţine că Ionescu se afla în exerciţiul funcţiunii, în timpul acestui accident, care a avut loc la 15 decembrie.

O investigaţie judiciară a conchis că Ionescu se afla la volanul maşinii implicate în accident şi că acesta nu acţiona în mod oficial în timpul accidentului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici