Ambasadorul SUA la NATO: nu există dovezi că Rusia îşi va limita prezenţa militară în Donbas

Ambasadorul SUA la NATO susţine că încă nu există dovezi că Rusia îşi va limita prezenţa militară în regiunea Donbas.

2494 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA la NATO: nu există dovezi că Rusia îşi va limita prezenţa militară în Donbas

Julianne Smith, ambasadorul SUA la NATO, a vorbit despre presupusa schimbare de obiective a Rusiei şi a declarat că nu există dovezi că Moscova îşi va limita prezenţa în regiunea Donbas. Totuşi, SUA şi aliaţii vor continua să monitorizeze situaţia.

„Dar avem dovezi pentru faptul că ruşii nu au reuşit să-şi atingă obiectivele iniţiale. Iar acesta a fost, după cum bine ştiţi, să cucerească Kievul în doar câteva zile. Aşa că, din această cauză, cred că Rusia îşi reevaluează şi au indicat că îşi vor modifica tactica, dar să îi dăm ceva timp. În următoarele două zile, Statele Unite, lucrând îndeaproape cu aliaţii şi cu guvernul ucrainean, vor căuta dovezi ale acestei schimbări", a declarat Julianne Smith, la CNN.

De asemenea, Smith a vorbit despre strategia NATO şi SUA, anunţând că armata ucraineană nu va primi avioane de luptă.

„Am vorbit cu preşedintele Zelensky de mai multe ori în ultimele săptămâni. Am auzit cererile sale de asistenţă. În multe cazuri, am livrat acele capacităţi antiaeriene, antiblindate, evaluăm nevoile lor de apărare aeriană. Dar răspunsul este nu, dacă întrebaţi despre avioanele din epoca sovietică, Statele Unite au decis că propunerea particulară înaintată de Polonia este nesustenabilă. Dar, sincer, dacă orice aliat NATO ar vrea să furnizeze aceste tipuri de echipamente, avioanele de luptă, MiG-urile, aceasta este o decizie suverană, poate lua această decizie suverană. Dar, în acest moment, Statele Unite se concentrează foarte mult pe nevoile lor de apărare aeriană. Şi livrăm mai multe capabilităţi pentru a încerca să răspundem acestor cerinţe", a explicat Julianne Smith.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca atacurile cibernetice să fie incluse în Carta NATO, Smith a refuzat să comenteze spunând doar că în cazul în care un aliat ar avea nevoie, alianţa „ar fi pregătită să răspundă şi să ia măsuri".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici