Ambasadorul Ucrainei, convocat la Ministerul belarus de Externe, ca reacţie la căderea rachetei

Ambasadorul Ucrainei în Belarus, Igor Kizim, a fost convocat joi după-amiază la sediul Ministerului de Externe de la Minsk, ca reacţie la căderea unei rachete ucrainene pe teritoriul belarus.

598 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Ucrainei, convocat la Ministerul belarus de Externe, ca reacţie la căderea rachetei

Conform agenţiei de stat Belta, Ministerul belarus de Externe i-a înmânat o notă de protest ambasadorului ucrainean.

"Am cerut Ucrainei să efectueze o investigaţie completă privind circumstanţele lansării rachetei, pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe cei responsabili, pentru a evita, în viitor, astfel de incidente, care pot avea consecinţe catastrofale pentru toată lumea", a declarat Anatoli Glaz, un oficial din cadrul Ministerului de Externe de la Minsk, citat de postul de televiziune Sky News.

Autorităţile de la Minsk au anunţat, joi, că o rachetă antiaeriană lansată de armata ucraineană a căzut pe teritoriul Belarusului, în contextul conflictului militar dintre Rusia şi Ucraina. Racheta a căzut în zona Harbacea, la aproximativ 15 kilometri de frontiera Ucrainei cu Belarusul.

Potrivit Ministerului Apărării de la Minsk, cel mai probabil, racheta antiaeriană de tip S-300 a deviat de la traiectorie, "într-un mod similar cu incidentul produs în Polonia". O altă variantă este ca racheta să fi fost doborâtă de sistemele antiaeriene belaruse. Ancheta militară va stabili cu certitudine circumstanţele evenimentului. Este prima dată de la începutul războiului din Ucraina când Belarusul, principalul aliat al Rusiei, raportează căderea unei rachete pe teritoriul său.

În noiembrie, o rachetă a căzut pe teritoriul Poloniei, provocând moartea a două persoane şi generând temeri privind izbucnirea unui război direct între NATO şi Rusia. Administraţia de la Kiev a acuzat Rusia în cazul incidentului din Polonia, dar experţii NATO au stabilit că a fost o rachetă antiaeriană ucraineană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici