Americanii se pregătesc pentru ceremonia de învestitură a lui Obama

Mii de persoane s-au îndreptat marţi de la primele ore ale dimineţii către Capitoliul din Washington, într-o atmosferă festivă, pentru a asista la ceremonia de învestitură a preşedintelui ales al Statelor Unite, Barack Obama.

18 afișări
Imaginea articolului Americanii se pregătesc pentru ceremonia de învestitură a lui Obama

Americanii se pregătesc pentru ceremonia de învestitură a lui Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Încă de la ora locală 04.00 (11.00 ora României), centrul capitalei era aglomerat. Cafenelele, supermarketurile au fost deschise, fiind pline de americani şi turişti care se pregăteau să înfrunte rafalele de vânt rece.

Ceremonia de învestitură va începe la ora locală 10.00 (17.00 ora României), dar mii de persoane au preferat să se îndrepte către Capitoliu, leagănul democraţiei americane, încercând să găsească un loc bun, sub supravegherea atentă a forţelor de ordine, prezente aproape la fiecare colţ de stradă.

Un grup de tineri şi-a luat toate măsurile: având cartoane pentru a se aşeza şi a se izola de solul îngheţat, ouă, şuncă pentru micul dejun. "Ne sunt necesare, ştim că o să aşteptăm câteva ore în frig", explică un cetăţean elveţian, aflat la Washington în interes de serviciu.

La ora locală 04.15 (11.15 ora României) deschiderea uşilor la staţia de metrou Friendship Heights din nord-vestul oraşului, a stârnit strigăte de bucurie în special din partea tinerilor, majoritatea purtând ecusoane sau bonete cu imaginea lui Obama.

"Ne-am trezit la ora 03.30, dar va merita", a declarat o localnică, însoţită de mama şi cele trei fiice ale sale."Este interesant. Cred că se va scrie istoria. Vom fi acolo pentru a sărbători", a adăugat acesta.

Stirileprotv.ro transmit marţi ceremonia de învestire a lui Barack Obama, de la 18:30.

Citeşte şi:

Obama devine marţi primul preşedinte afroamerican al SUA

Obama va deschide o nouă eră a diplomaţiei americane

Barack Obama, de la mesager al speranţei la profet al vremurilor dificile

Ceremonia învestirii preşedintelui american, eveniment cu semnificaţii istorice

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici