Amnesty cere judecarea poliţiştilor români acuzaţi de uciderea a doi etnici albanezi în Kosovo

Organizaţia Amnesty International cere comunităţii internaţionale să îi aducă în faţa justiţiei pe membrii contingentului românesc din Kosovo acuzaţi de uciderea cu gloanţe de cauciuc a doi etnici albanezi în cursul protestelor desfăşurate în februarie la Priştina, informează un comunicat oficial.

1 afișare
Imaginea articolului Amnesty cere judecarea poliţiştilor români acuzaţi de uciderea a doi etnici albanezi în Kosovo

Amnesty cere judecarea poliţiştilor români acuzaţi de uciderea a doi etnici albanezi în Kosovo

Robert Dean, procuror internaţional în cadrul Departamentului ONU al Justiţiei, stabilea într-un raport dat publicităţii la 3 iulie că moartea etnicilor albanezi Mon Balaj şi Arben Xheladini, la 10 februarie, a fost cauzată de folosirea necorespunzătoare a gloanţelor de cauciuc de către cel puţin unul, posibil doi membri ai contingentului românesc din cadrul UNMIK (Administraţia interimară ONU în Kosovo).

"Amnesty International îndeamnă Bucureştiul să îi trimită în Kosovo pe cei 11 ofiţeri de poliţie pentru a fi interogaţi în cadrul investigaţiei sau să permită audierea acestora în România pentru a se asigura că toţi cei responsabili sunt aduşi în faţa justiţiei şi că familiile victimelor vor primi despăgubirile cuvenite", subliniază comunicatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici