Amnistie în Myanmar: autorităţile vor elibera peste 7.000 de prizonieri

Junta care a preluat puterea în Myanmar în urmă cu doi ani a anunţat că va elibera peste 7.000 de prizonieri în cadrul unei amnistii.

491 afișări
Imaginea articolului Amnistie în Myanmar: autorităţile vor elibera peste 7.000 de prizonieri

Sursa foto: Profimedia

Guvernul militar din Myanmar va elibera 7.012 prizonieri în cadrul unei amnistii pentru a marca ziua independenţei ţării, a anunţat miercuri postul public de televiziune MRTV. În timpul unui discurs, şeful juntei a lăudat unele ţări pentru sprijinul acordat ţării sale.

„Vreau să mulţumesc unor ţări şi organizaţii internaţionale şi regionale şi unor persoane care au cooperat pozitiv cu noi... în mijlocul tuturor presiunilor, criticilor şi atacurilor. Colaborăm îndeaproape cu ţările vecine, precum China, India, Thailanda, Laos şi Bangladesh. Vom lucra împreună pentru stabilitatea şi dezvoltarea frontierelor", a declarat generalul-maior Min Aung Hlaing într-un discurs care a marcat cea de-a 75-a zi a independenţei Myanmarului.

Ţara din sud-estul Asiei se confruntă cu izolare internaţională şi cu sancţiuni de când armata a preluat puterea de la un guvern ales în mod democratic, condus de laureatul premiului Nobel Aung Sang Suu Kyi, în urmă cu aproape doi ani.

De obicei, autorităţile eliberează prizonieri pentru a marca ziua în care Myanmar şi-a declarat independenţa faţă de regimul britanic.

MRTV a anunţat că ultima amnistie nu îi va include pe cei condamnaţi pentru crimă şi viol, pentru acuzaţii legate de explozibili, asociere ilegală, arme, droguri, gestionarea dezastrelor naturale şi corupţie. Nu este clar dacă vor fi eliberaţi deţinuţi politici, care ocupă numeroase locuri în închisoare de la preluarea puterii de către militari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici