Amnistie în Serbia: oamenii au predat autorităţilor peste 3.000 de arme

Sârbii au predat peste 3.000 de arme şi piese de armament în primele două zile ale amnistiei privind armele de foc introduse, după incidentele violente în care au fost ucise 17 persoane, a declarat, miercuri, preşedintele Aleksandar Vucic.

775 afișări
Imaginea articolului Amnistie în Serbia: oamenii au predat autorităţilor peste 3.000 de arme

Amnistie în Serbia: oamenii au predat autorităţilor peste 3.000 de arme

Amnistia a intrat în vigoare luni, după ce un elev de 13 ani, înarmat cu două pistoale, a ucis opt elevi şi un agent de securitate. Alţi şase elevi şi un profesor au fost răniţi. El se află în arest şi este supus unei evaluări psihologice, dar nu poate fi tras la răspundere penală deoarece nu îndeplineşte condiţia de vârstă.

Joia trecută, un bărbat care ţinea în mână o puşcă de asalt şi un pistol a ucis opt persoane şi a rănit 14 în două sate din centrul Serbiei. Suspectul în vârstă de 21 de ani se află în arest.

Vucic a declarat că oamenii au predat până acum peste 3.000 de arme, fără a a oferi detalii. Conform procedurii, oamenii sunt invitaţi să predea muniţie şi arme ilegale, inclusiv arme militare pe care nu le mai doresc, în mod anonim şi fără teama de a fi urmăriţi penal. După expirarea amnistiei, posesorii armelor ilegale vor fi pedepsiţi aspru, au precizat autorităţile din Serbia.

Sârbii au numeroase arme ilegale rămase în urma războaielor din anii 90 din fosta Iugoslavie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
arme,
sârbi,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici