Analiză: EUR/USD scade, nivelul 1,2 este posibil

EUR/USD se situează deasupra mediei de 21 de zile, precum şi peste zona recentă de pivot de 1,1835, sugerând că intervalul de întoarcere la nivelurile de 1,2 poate fi o posibilitate, apreciază John J Hardy, Head of FX Strategy, în condiţiile unei şedinţe calme a Fed.

440 afișări
Imaginea articolului Analiză: EUR/USD scade, nivelul 1,2 este posibil

Analiză: EUR/USD scade, nivelul 1,2 este posibil

Analistul crede că lucrurile nu se vor îndrepta pe o cale sau alta - creştere sau îngheţare a dobânzii Fed - până când preşedintele Trump nu va nominaliza un favorit la şefia Rezervei Federale.

„Comitetul Federal pentru Piaţa Deschisă nu a oferit surprize privind aşteptatele majorări de dobândă Fed. O mai mare atenţie a fost acordată mai degrabă dezbaterii dacă aşteptările inflaţioniste scăzute reprezintă o preocupare pentru riscurile pe termen lung ale dezinflaţiei sau dacă menţinerea dobânzii la un nivel scăzut e un risc ca Fed să rămână „în spatele curbei”, dacă presiunile salariale se vor ridica din cauza înăspririi condiţiilor de pe piaţa forţei de muncă. În ceea ce priveşte echilibrul, nimic nu indică faptul că Fed nu va creşte dobânda în decembrie, dar dacă datele privind inflaţia rămân slabe, se pare că Evans de la Chicago Fed ar putea să se alăture lui Kashkari, contestând decizia FOMC din decembrie. Traderii au decis aparent că lipsa oricărui inconvenient pe moment este un motiv suficient pentru a vinde dolarul, iar indicele dolarului se află acum sub media de 21 de zile (ceea ce duce perechea EUR/USD mai sus), unul dintre indicatorii noştri favoriţi pe termen mediu. Din nou, totuşi, mişcările tactice sunt greu de anticipat până când vom avea numele candidatului la preşedinţia Fed nominalizat de Trump”, spune Hardy.

Pe de altă parte, Hardy se întreabă dacă Fed a aruncat o privire asupra Poloniei şi asupra economiei sale pentru a găsi idei despre ceea ce ar putea duce la inflaţie. Guvernul polonez susţine că a majorat cheltuielile sociale cu aproximativ 400% de la nivelurile guvernului anterior, reducând în acelaşi timp vârsta de pensionare şi, de asemenea, majorarea veniturilor fiscale, pentru a reduce drastic deficitul. „Creşterea inflaţiei salariale a depăşit 6% - faţă de nivelurile anterioare de 3-4%, iar inflaţia a crescut de la -1% la peste 2%. Probabil că nu există un singur răspuns, dar aş bănui că rădăcinile inflaţiei din Polonia sunt în mare măsură stimulentele fiscale - la fel ca recenta revigorare a economiei canadiene. Problema cu majoritatea factorilor de decizie ai Fed şi mentalitatea multor factori de decizie de la Washington este concentrarea lor asupra reformei ofertei de reducere a impozitelor şi dereglementării. Dacă doriţi ca o economie să crească aici şi acum, cea mai rapidă rută este prin stimularea cererii”, spune analistul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici