Anchetă penală la o mânăstire din Rusia, după ce mai mulţi orfani au raportat abuzuri

O anchetă penală a fost demarată la mânăstirea Sviato-Bogoliubski, din regiunea rusă Vladimir, după reclamaţiile mai multor orfani care susţin că au fost abuzaţi de personalul monahal, a declarat purtătorul de cuvânt al comisiei de anchetă, citat de Interfax.

67 afișări
Imaginea articolului Anchetă penală la o mânăstire din Rusia, după ce mai mulţi orfani au raportat abuzuri

Anchetă penală la o mânăstire din Rusia, după ce mai mulţi orfani au raportat abuzuri (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

"Pentru a asigura verificarea completă şi obiectivă a argumentelor reclamanţilor şi pentru a elucida toate circumstanţele, a fost demarată o anchetă penală, în baza articolului 127 din Codul Penal rus (sechestrarea unui minor)", a afirmat, miercuri, Vladimir Markin.

La începutul lunii octombrie, mai mulţi orfani de la mânăstirea Sviato-Bogoliubski au raportat probleme cu care s-au confruntat în timpul şederii lor la mănăstire, referitoare la o posibilă încălcare a drepturilor lor.

Anterior, o anchetă ordonată de comisarul rus pentru Drepturile Omului, Vladimir Lukin, a scos la iveală abuzuri împotriva unor copii, care au fost comise la această mânăstire.

"Copiii care trăiau anterior la mănăstire au povestit despre abuzurile la care au fost supuşi de profesorii lor. Ei au fost loviţi de mai multe ori, forţaţi să depună munci agricole de la ora 3.00 până la ora 22.00, cu pauze de 30 de minute pentru micul dejun şi prânz. Au fost încuiaţi într-un grajd, fără hrană, doar cu apă şi pâine uscată timp de 16 zile consecutiv. Au primit pedepse corporale constând în 12, 50, 70 de lovituri de curea, numărate cu voce tare de profesor. Au fost obligaţi să citească psalmi până la ora 2.00 dimineaţa şi să se trezească la ora 5.30", potrivit purtătorului de cuvânt al lui Lukin, care a citat rezultatele acestei anchete.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici