Angajament între SUA şi Israel pentru a nu permite Iranului să se doteze cu arme nucleare. Biden este deschis la utilizarea forţei

  • Preşedintele american Joe Biden şi premierul israelian Yair Lapid vor semna joi un angajament comun pentru a nu permite Iranului să se doteze cu arme nucleare.
  • Biden, care se află în vizită la Ierusalim, a declarat miercuri că este deschis la utilizarea forţei "în ultimă instanţă" împotriva Iranului, o mişcare aparentă spre a se conforma apelurilor lui Lapid privind puterile mondiale de a prezenta o "ameninţare militară credibilă" împotriva duşmanului înrăit al Israelului.
6267 afișări
Imaginea articolului Angajament între SUA şi Israel pentru a nu permite Iranului să se doteze cu arme nucleare. Biden este deschis la utilizarea forţei

Statele Unite şi Israelul au făcut separat, de ani de zile, astfel de ameninţări voalate împotriva Iranului, care neagă că urmăreşte să obţină armament nuclear. 

Demonstrarea hotărârii israeliano-americane ar putea, de asemenea, să-i ofere lui Biden un impuls atunci când va continua vineri în Arabia Saudită. Riadul are propriile sale preocupări legate de Iran, iar Biden speră să transforme acest lucru într-o apropiere israeliano-saudită sub auspiciile SUA, scrie Reuters.

"Cred că ceea ce veţi vedea în declaraţia comună este o promisiune şi un angajament de a nu permite niciodată Iranului să dobândească o armă nucleară şi că suntem pregătiţi să folosim toate elementele puterii noastre naţionale pentru a asigura acest rezultat", a declarat un oficial american.

În 2015, Iranul a semnat un acord internaţional care limitează proiectele cu potenţial de fabricare a unei bombe. În 2018, preşedintele american de atunci, Donald Trump, a renunţat la pact, considerându-l insuficient, o retragere salutată de Israel.

De atunci, Iranul şi-a intensificat unele activităţi nucleare, punând pe jar încercarea puterilor mondiale de a reveni la un acord în cadrul negocierilor de la Viena. Israelul spune acum că ar susţine un nou acord cu prevederi mai dure. Iranul a ezitat să se supună unor restricţii suplimentare.

"Singurul lucru mai rău decât Iranul care există acum este un Iran cu arme nucleare", a declarat Biden într-un interviu acordat miercuri televiziunii israeliene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici