Angajaţii unei firme de curăţenie au scos din priză un congelator fără să ştie că distrug peste 20 de ani de cercetare ştiinţifică

  • La Institutul Politehnic Rensselaer, SUA, sunt studiate structuri celulare, rezultat al unui proiect de fotosinteză.
  • Până când cei care au făcut curăţenia în incintă au deconectat un congelator şi au distrus peste 20 de ani de cercetare ştiinţifică.
  • Persoanelor vinovate li se cer daune de un milion de dolari.
2484 afișări
Imaginea articolului Angajaţii unei firme de curăţenie au scos din priză un congelator fără să ştie că distrug peste 20 de ani de cercetare ştiinţifică

Angajaţii de la o firmă de curăţenie au scos din priză un congelator şi a distrus peste 20 de ani de cercetare ştiinţifică

Angajaţii de la o firmă de curăţenie au oprit întrerupătorul, fără să ştie că în interiorul super-congelatorului deţinut de Institutul Politehnic Rensselaer, din Troy, în SUA, se aflau microorganisme rezultate în urma cercetărilor care se desfăşuraseră pe durata a peste 20 de ani. Odată cu creşterea temperaturilor, totul s-a făcut scrum.

Acum, universitatea americană, care a depus o plângere la Curtea Supremă din New York din oraşul Rensselaer, cere un milion de dolari daune de la serviciul de curăţenie.

„Comportamentul şi neglijenţa oamenilor au măturat 25 de ani de cercetare”, a spus Michael Ginsberg, avocat universitar, pentru Times Union. Congelatorul conţinea culturi celulare şi eprubete de tot felul, rezultatul unui proiect de cercetare privind fotosinteza condus de un profesor de biologie şi chimie, KV Lakshmi.

Incidentul datează din 2020, dar cererea de despăgubire a fost depusă zilele acestea. Materialul era depozitat la -80 de grade Celsius, când angajatul firmei Daigle Cleaning Services, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a oprit întrerupătorul.

Temperatura a urcat la -30 de grade Celsius, rezultând că tot materialul a fost distrus. Angajatul a vrut pur şi simplu să dezactiveze sunetul agasant produs de aparat, în ciuda faptului că pe uşa congelatorului era explicat ceea ce provoacă zgomotul şi existau toate instrucţiunile pentru a reduce zgomotul, fără a provoca pagube.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici