Angela Merkel, apel către germani, pe fondul epidemiei de coronavirus: Respectaţi normele de igienă şi evitaţi călătoriile

  • Angela Merkel a făcut un apel cître poporul german pentru a reduce relaţionarea socială.
  • Cancelarul le recomandă conaţionalilor săi să evite călătoriile şi să rămână cât mai mult în case.
  • În ultimele 24 de ore, în Germania au fost raportate 7.830 de noi cazuri de coronavirus.
522 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel, apel către germani, pe fondul epidemiei de coronavirus: Respectaţi normele de igienă şi evitaţi călătoriile

Profimedia

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a îndemnat, sâmbătă, cetăţenii să respecte regulile de igienă şi să evite deplasările care nu sunt absolut necesare, pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

"Ne aflăm într-o etapă severă a pandemiei de coronavirus. Numărul infecţiilor creşte în mod necontrolat de la o zi la alta. Pandemia se răspândeşte rapid, mai rapid decât acum mai mult de şase luni. Etapa mai uşoară din timpul verii a trecut, acum ne aflăm înaintea unor luni dificile. Următoarele zile şi săptămâni vor determina cum va fi iarna, cum va fi Crăciunul. Noi toţi vom determina viitoarea situaţie. Aş vrea să vă spun care este convingerea mea. Trebuie să contribuim cu toţii ca virusul să nu se răspândească necontrolat. Fiecare zi contează. Contactele persoanelor infectate trebuie raportate, pentru a întrerupe lanţul de contagiere", a declarat Angela Merkel, conform unui discurs video transmis prin Twitter de Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin.

Angela Merkel a subliniat că este foarte important ca oamenii să păstreze distanţa, să poarte maşti şi să respecte regulile generale de igienă. Cancelarul Germaniei a subliniat că răspândirea virusului depinde direct de numărul de contacte, pledând pentru evitarea întâlnirilor cu persoane din afara locuinţei, pentru a se limita numărul infecţiilor.

"Exact acesta este apelul pe care vi-l adresez astăzi: Întâlniţi-vă cu cât mai puţine persoane, atât în afara locuinţei, cât şi acasă. Vă adresez rugămintea: renunţaţi la orice deplasare care nu este absolut necesară, renunţaţi la evenimentele de celebrare care nu sunt neapărat necesare. Vă rog să rămâneţi în propriile case oricât de mult este posibil", a subliniat cancelarul Germaniei.

Angela Merkel a precizat că înţelege că nu este uşor ceea ce solicită, dar a explicat că regulile sunt necesare pentru a proteja sistemul medical, sistemul educaţional, economia şi locurile de muncă.

În ultimele 24 de ore, în Germania au fost raportate 7.830 de noi cazuri de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici