Angela Merkel doreşte dezvoltarea relaţiilor cu India: Nu ar trebui să afecteze legăturile cu SUA

Angela Merkel a declarat că Germania doreşte să-şi dezvolte relaţiile cu India. Cancelarul german a subliniat că acest deziderat nu ar trebui să afecteze legăturile cu alte state, mai ales cele transatlantice, cu Statele Unite, informează Reuters.

718 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel doreşte dezvoltarea relaţiilor cu India: Nu ar trebui să afecteze legăturile cu SUA

Merkel doreşte dezvoltarea relaţiilor cu India: Nu ar trebui să afecteze legăturile cu SUA

După ce recent şi-a exprimat îndoielile în legătură cu trăinicia alianţei cu Statele Unite, Angela Merkel, care l-a primit marţi pe premierul indian, Narendra Modi, la Berlin, a vorbit despre aprofundarea relaţiilor cu India.

"Este de o mare importanţă şi în niciun caz nu este îndreptată împotriva altor relaţii şi în mod cert nu este contrară legăturilor transatlantice, care de-a lungul istoriei au fost foarte importante pentru noi şi vor rămâne la fel şi în viitor", a declarat cancelarul german referitor la dezvoltarea relaţiilor de cooperare cu India.

Germania este cel mai important partener comercial al Indiei, din cadrul Uniunii Europene. Peste 1.600 de companii germane activează pe piaţa indiană.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a afirmat duminică, pe fondul disensiunilor cu Administraţia Donald Trump, constatate la recentele reuniuni NATO şi G7, că Uniunea Europeană nu se mai poate baza pe Statele Unite, astfel că trebuie să îşi construiască propriul viitor.

"Vremurile în care ne puteam baza în totalitate unii pe ceilalţi au cam trecut", a declarat Merkel, referindu-se la relaţiile transatlantice, potrivit Süddeutsche Zeitung.

Ulterior, Steffen Siebert, purtătorul de cuvânt al cancelarului, a precizat că Merkel este o susţinătoare convinsă a pactului atlantic şi consideră că este corect să semnaleze diferenţele de opinii între Germania şi SUA pentru a menţine relaţii amiabile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici