Antony Blinken pledează pentru remedierea relaţiilor Statelor Unite cu partenerii internaţionali

  • Antony Blinken vrea remedierea relaţiilor dintre Statele Unite şi partenerii internaţionali
  • Noul secretar de Stat american: "Lumea ne urmăreşte în această perioadă. Vor să ştie dacă putem vindeca naţiunea noastră"
  • Blinken: "Lumea s-a schimbat, Departamentul de Stat s-a schimbat"
723 afișări
Imaginea articolului Antony Blinken pledează pentru remedierea relaţiilor Statelor Unite cu partenerii internaţionali

Noul secretar de Stat american, Antony Blinken, a pledat, miercuri, pentru remedierea relaţiilor cu partenerii internaţionali şi pentru asumarea de către Statele Unite a unui rol de conducere pe plan internaţional.

Antony Blinken a fost întâmpinat cu aplauze, miercuri, de angajaţi ai Departamentului de Stat, în prima zi în funcţia de secretar de Stat.

"Lumea ne urmăreşte în această perioadă. Vor să ştie dacă putem vindeca naţiunea noastră. Vor să vadă dacă vom conduce prin forţa exemplului, dacă vom avea o diplomaţie de calitate în relaţiile cu aliaţii şi partenerii pentru a răspunde provocărilor majore ale vremurilor noastre", a declarat Antony Blinken.

Noul secretar de Stat american a enumerat o serie de probleme internaţionale, precum pandemia, schimbările climatice, dificultăţile economice, riscurile asupra democraţiilor, rasismul şi instabilitatea, conform agenţiei Reuters.

"Ştiu că Departamentul de Stat în care am venit astăzi nu este acelaşi pe care l-am lăsat în urmă acum patru ani. S-au schimbat multe. Lumea s-a schimbat, Departamentul de Stat s-a schimbat. Lumea ne urmăreşte acum. Vor să ştie dacă putem vindeca naţiunea noastră", a subliniat Blinken.

Senatul Statelor Unite a confirmat, marţi după-amiază, numirea lui Antony Blinken în funcţia de secretar de Stat american. Antony Blinken a fost consilier adjunct pentru Securitate Naţională şi adjunct al secretarului de Stat, în timpul Administraţiei Barack Obama. În urmă cu peste 15 ani, a fost consilierul lui Joe Biden, când era membru al Comisiei pentru Afaceri Externe din Senat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici