Anunţul care poate schimba soarta războiului din Ucraina. Zelenski afirmă că armata ucraineană a utilizat cu succes o rachetă cu rază lungă de acţiune: ţinta lovită la 700 de kilometri distanţă

Ucraina a folosit cu succes propria rachetă cu rază lungă de acţiune, lovind o ţintă la o distanţă de 700 km, afirmă preşedintele Volodimir Zelenski.

14932 afișări
Imaginea articolului Anunţul care poate schimba soarta războiului din Ucraina. Zelenski afirmă că armata ucraineană a utilizat cu succes o rachetă cu rază lungă de acţiune: ţinta lovită la 700 de kilometri distanţă

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Ucraina este acum capabilă şi a efectuat o lovitură cu o rachetă asupra unei ţinte aflate la o distanţă de 700 km, a declarat preşedintele Zelenski, potrivit Sky News şi Ukrinform.

Preşedintele a confirmat ştirea pe canalul său de Telegram, afirmând că reprezintă o dovadă a "utilizării cu succes a armelor noastre cu rază lungă de acţiune: ţinta a fost lovită la 700 de kilometri distanţă".

Zelenski a precizat că este vorba de rachete construite de Ucraina, nu rachete furnizate de Occident, care au drept condiţie de a nu fi folosite pe teritoriul Rusiei.

De asemenea, Zelenski a ascultat raportul comandantului-şef al Forţelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, despre situaţia de pe câmpul de luptă, operaţiunile defensive şi ofensive.

"Ofensiva noastrp nu se opreşte", a subliniat preşedintele.

Moscova se află la aproximativ 675 km în linie dreaptă de oraşul Harkov, aflat sub control ucrainean.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici