Aproape 200 de imigranţi ilegali au murit înecaţi în Marea Roşie

Aproximativ 200 de imigranţi ilegali au murit marţi înecaţi după ce s-a declanşat un incendiu la bordul vaporului în care se aflau şi care naviga sub pavilion cubanez dinspre Sudan spre Arabia Saudită, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

579 afișări
Imaginea articolului Aproape 200 de imigranţi ilegali au murit înecaţi în Marea Roşie

Aproape 200 de imigranţi ilegali au murit înecaţi în Marea Roşie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Un număr de "197 de persoane ce veneau din ţările vecine s-au înecat în Marea Roşie în apele teritoriale sudaneze după un incendiu declanşat la bordul unui vapor care îi transporta ilegal către Arabia Saudită", a afirmat agenţia SMC.

"Informaţi este exactă", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, adăugând că nu are alte detalii.

Numai trei pasageri au supravieţuit, a declarat SMC citând autorităţile locale.

Potrivit autorităţilor, nava a plecat din Tokar, la 150 de kilometri sud de portul Sudan, în apropiere de Eritreea, iar patru yemeniţi, care ar fi proprietarii vaporului, au fost arestaţi.

Acestea au precizat că a fost dejucată o altă tentativă de a transporta 247 de imigranţi ilegali - în special somalezi, eritreeni şi cetăţeni din Ciad - cu plecare din aceeaşi regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici