Aproximativ 65.000 de oameni i-au adus un ultim omagiu fostului papă Benedict al XVI-lea la Vatican

Trupul papei emerit Benedict al XVI-lea a fost depus luni în Bazilica Sfântul Petru, în timp ce zeci de mii de oameni au stat la coadă pentru a-i aduce un ultim omagiu pontifului care a şocat lumea prin retragerea sa în urmă cu un deceniu, transmite AP.

984 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 65.000 de oameni i-au adus un ultim omagiu fostului papă Benedict al XVI-lea la Vatican

Sursa foto: MediafaxFoto

Oficialii italieni declaraseră că cel puţin 25.000-30.000 de persoane vor veni luni la Bazilica Sfântul Petru, dar până la sfârşitul zilei aproximativ 65.000 de persoane au trecut pe lângă sicriu, a precizat Vaticanul.

Luni dimineaţa, înainte ca credincioşilor de rând să li se permită accesul în bazilică, au fost spuse rugăciuni, iar cardinalul Mauro Gambetti a stropit cu apă sfinţită.

Puţin după ora 9.00, uşile bazilicii au fost deschise pentru ca publicul să îi poată aduce un omagiu răposatului suveran pontif, care s-a retras din papalitate în 2013 - primul papă care a făcut acest lucru în ultimii 600 de ani.

Filippo Tuccio, în vârstă de 35 de ani, a declarat că a venit de la Veneţia cu un tren de noapte.

„Am vrut să-i aduc un omagiu lui Benedict, deoarece a avut un rol cheie în viaţa şi educaţia mea”, a declarat Tuccio, potrivit AP. „A fost foarte important pentru mine: pentru ceea ce sunt, pentru modul meu de gândire, pentru valorile mele”, a adăugat acesta.

Printre cei care au venit la bazilică s-a aflat şi cardinalul Walter Kasper, care a fost şeful biroului pentru unitatea creştinilor de la Vatican în timpul papalităţii lui Benedict. Acesta a spus că Benedict a lăsat o „amprentă importantă” asupra teologiei şi spiritualităţii, dar şi asupra istoriei papalităţii prin curajul său de a se da la o parte.

„Această demisie nu a fost un semn de slăbiciune, ci un semn de putere, de măreţie, pentru că a văzut că nu mai era la înălţimea provocărilor de a fi papa”, a spus Kasper.

Bazilica va fi deschisă publicului marţi şi miercuri, înainte de funeraliile de joi dimineaţă, care vor fi conduse de Papa Francisc, în Piaţa Sfântul Petru. Funeraliile vor fi marcate de simplitate, a precizat Vaticanul. Autorităţile au declarat că se aşteaptă ca aproximativ 60.000 de persoane să vină la slujbă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici