AQMI a difuzat o înregistrare video cu un francez şi un olandez ţinuţi ostatici la Sahel - VIDEO

Gruparea teroristă Al-Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI) a difuzat luni o înregistrare video cu doi ostatici din regiunea Sahel, francezul Serge Lazarevic şi un olandez, a anunţat Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE.

137 afișări
Imaginea articolului AQMI a difuzat o înregistrare video cu un francez şi un olandez ţinuţi ostatici la Sahel - VIDEO

AQMI a difuzat o înregistrare video cu un francez şi un olandez ţinuţi ostatici la Sahel - VIDEO (Captură video)

Ostaticul francez, răpit în noiembrie 2011, în Mali, nu oferă niciun indiciu cu privire la data când a fost realizată înregistrarea video, însă bărbatul prezentat ca fiind un ostatic olandez, Sjaak Rijke, sugerează că înregistrarea ar fi fost realizată pe 26 septembrie, când s-au împlinit 1.000 de zile de la răpirea sa, subliniază SITE.

În această înregistrare de patru minute, Serge Lazarevic vorbeşte în franceză şi afirmă că este bolnav, iar viaţa sa este în pericol.

Preşedinţia franceză a confirmat autenticitatea înregistrării, apreciind că aceasta este o dovadă "mult aşteptată că ostaticul francez încă este în viaţă".

"Preşedintele Franţei este în contact permanent cu autorităţile ţărilor din regiune, pentu a utiliza toate formele de dialog care ar permite eliberarea ostaticului nostri", adaugă Preşedinţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici