Armata israeliană a atacat poziţii militare din Siria. Doi civili au fost răniţi

Armata israeliană a atacat, vineri după-amiază, poziţii militare de pe teritoriul Siriei, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate siriene, precizând că doi civili au fost răniţi.

425 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană a atacat poziţii militare din Siria. Doi civili au fost răniţi

Conform cotidianului The Jerusalem Post, tancuri israeliene au atacat un post de control al grupului şiit Hezbollah situat în zona El Hmidaiah, în regiunea Al Qunaitra, în apropierea liniei de armistiţiu stabilită de Naţiunile Unite în Podişul Golan.

Surse citate de agenţia oficială siriană SANA au declarat că doi civili au fost răniţi în atacul cu obuze.

Potrivit site-ului local Daraa Today, citat de cotidianul The Times of Israel, cele două persoane rănite se apropiau în mod neautorizat de zona demilitarizată dintre Siria şi Israel.

Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu pe tema incidentului.

Israelul a efectuat sute de atacuri pe teritoriul Siriei în ultimii ani, vizând în principal forţe militare iraniene, combatanţi ai grupului fundamentalist şiit Hezbollah sau transporturi militare. Iranul şi grupul militant libanez Hezbollah au trimis trupe în Siria pentru a oferi susţinere Administraţiei Bashar Al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste. Guvernul israelian încearcă să împiedice forţele militare iraniene din Siria şi grupul Hezbollah să ocupe poziţii în apropierea frontierei israeliene.

Israelul a ocupat din 1967 cea mai mare parte a Platoului Golan, iar zonele ocupate au fost ulterior anexate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici