Armata Israelului a străpuns liniile de apărare Hamas şi a pătruns în Gaza / Punctul de frontieră Rafah s-a deschis din nou pentru evacuarea străinilor / Liban: mâine, discurs al liderului Hezbollah: va declanşa război împotriva Israelului?

  • Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a declarat că, cu sprijin aerian şi maritim, trupele au străpuns liniile de apărare ale Hamas în nordul Gaza. Forţele israeliene se află la "porţile oraşului Gaza".
  • Israelul bombardează intens Gaza
  • Preşedintele american Joe Biden afirmă că deschiderea frontierei la Rafah este rezultatul „diplomaţiei intense şi urgente”
  • Peste 400 de persoane au părăsit Gaza, prin punctul de frontieră Rafah spre Egipt
  • Peste 8700 de oameni au fost ucişi în bombardamentele israeliene
9087 afișări
Imaginea articolului Armata Israelului a străpuns liniile de apărare Hamas şi a pătruns în Gaza / Punctul de frontieră Rafah s-a deschis din nou pentru evacuarea străinilor / Liban: mâine, discurs al liderului Hezbollah: va declanşa război împotriva Israelului?

Sursa foto: MediafaxFoto

UPDATE Biden: 74 de americani evacuaţi din Gaza

Preşedintele american Joe Biden a anunţat că 74 de americani au fost evacuaţi din Gaza.

UPDATE Israel: 130 de terorişti ucişi în ultimele ore

„130 de terorişti au fost ucişi”, a anunţat Armata israeliană, conformă căreia „soldaţii continuă să ducă lupte feroce împotriva teroriştilor Hamas în Fâşia Gaza”. „Avioane şi elicoptere de luptă au atacat mai multe sedii militare folosite de înalţi oficiali Hamas şi, sub conducerea forţelor de la sol, au distrus cu succes o serie de infrastructuri teroriste situate în zone civile şi baze militare”.

UPDATE Netanyahu contrazice armata: Fără combustibil pentru Gaza

Biroul lui Benjamin Netanyahu a precizat că nu a aprobat transferul de combustibil către spitalele din Gaza, dacă acesta s-ar termina, după cum a anunţat şeful de stat major israelian, Herzi Halevi. Potrivit estimărilor SUA, Hamas reţine aproximativ 40% din cei 500.000 de litri de benzină din Gaza.

UPDATE Hezbollah: două drone explozive împotriva armatei israeliene

Hezbollah a anunţat că a lansat două drone pline cu explozibili împotriva unei poziţii a armatei israeliene în zona disputată Sheba Farms, la graniţă. Potrivit grupului şiit pro-Iran, vehiculele aeriene fără pilot au lovit ţinte.

UPDATE Israel: Vom furniza combustibil spitalelor din Gaza

Şeful Statului Major israelian, Herzi Halevi, a spus că alimentarea cu combustibil va fi permisă pentru utilizare în spitalele din Gaza. „Până acum, nu am adus combustibil. Monitorizăm situaţia din Fâşie în fiecare zi. De mai bine de o săptămână, ne spun că se va epuiza combustibilul din spitale, dar nu este cazul. Combustibilul va fi transferat, cu supraveghere, către spitale şi vom face totul pentru a ne asigura că nu serveşte obiectivelor militare ale Hamas”.

UPDATE Ofiţer israelian ucis în Gaza, numărul soldaţilor omorâţi în operaţiunea la sol creşte la 18

Forţele israeliene (IDF) confirmă uciderea unui ofiţer în confruntările din Fâşia Gaza. Armata, relatează presa israeliană, a raportat uciderea unui locotenent colonel în vârstă de 33 de ani, comandantul unui batalion, ucis în luptele cu Hamas din nordul Gazei. Până în prezent, 18 soldaţi israelieni au murit în operaţiunea la sol din Fâşia Gaza.

UPDATE Berlinul anunţă interzicerea activităţilor Hamas în Germania

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a anunţat interzicerea activităţilor Hamas în Germania şi dizolvarea şi interzicerea reţelei pro-palestiniane Samidoun. „Nu este loc pentru antisemitism în Germania. Vom lupta în toate formele şi cu toate mijloacele statului de drept”, a declarat Faeser la Berlin, conform ZDF. Cancelarul german Olaf Scholz, într-o declaraţie guvernamentală din 12 octombrie, a anunţat interzicerea activităţilor atât pentru Hamas, cât şi pentru Samidoun, ai cărui reprezentanţi au sărbătorit atacurile Hamas din Israel la Berlin prin distribuirea de dulciuri.

UPDATE Raid israelian în Ramallah

UPDATE Israelul cere nave-spital din Germania şi din alte ţări

Israelul a cerut Germaniei şi altor ţări nave-spital pentru a trata răniţii din Fâşia Gaza. Se aşteaptă ca navele să acosteze în Egipt şi să primească palestinieni răniţi cărora li se permite să părăsească Gaza, după cum a explicat ambasadorul israelian în Germania, Ron Prosor, în timpul unui interviu acordat postului de radio israelian Kan. Zdf o raportează. Franţa a anunţat deja că va trimite o navă-spital pentru a sprijini îngrijirea medicală a oamenilor din Fâşia Gaza.

UPDATE Bahrain şi-a rechemat ambasadorul în Israel

Bahrain a anunţat că şi-a rechemat ambasadorul în Israel şi că a întrerupt relaţiile economice cu statul evreu. Acest lucru a fost raportat de Al Jazeera online, citând o declaraţie a parlamentului statului din Golf care afirmă că acestea sunt măsuri adoptate pentru a sprijini „cauza palestiniană şi drepturile legitime ale poporului palestinian”. Bahrain, care a stabilit legături diplomatice cu Israelul în 2020, a declarat că ambasadorul Israelului la Manama a plecat deja, a adăugat aceeaşi sursă.

UPDATE Campania de arestări în masă a armatei israeliene în Cisiordania continuă

Armata israeliană afirmă că a arestat 49 de persoane în Cisiordania ocupată. Tzahal afirmă că 21 dintre acestea sunt terorişti Hamas.

În timpul unei operaţiuni de prindere a traficanţilor de droguri în Hebron, 12 membri ai unor grupuri armate au fost, de asemenea, reţinuţi, a precizat armata.

Aceasta a adăugat că în Beitunia, Ramallah şi al-Bireh, explozibili şi pietre au fost aruncate asupra soldaţilor israelieni care au răspuns cu focuri de armă.

De la începutul războiului, peste 1.220 de persoane au fost arestate în Cisiordania, inclusiv 740 de luptători Hamas, potrivit armatei.

UPDATE Armata israeliană spune că a depistat profiluri false pe reţelele de socializare

Armata israeliană afirmă că a descoperit o reţea de profiluri false pe reţelele de socializare care urmăreau să colecteze informaţii de la soldaţii israelieni pentru a le furniza Hamas.

Escrocii au folosit fotografii reale şi au intrat în contact cu trupele prin conversaţii, înregistrări audio şi apeluri video, a adăugat armata.

UPDATE Emiratele Arabe Unite declară că intenţionează să trateze 1.000 de copii din Gaza

Administraţia din Abu Dabi a declarat că intenţionează să trateze 1.000 de copii palestinieni din Gaza.

Şeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan nu a explicat cum vor pleca aceştia din teritoriul asediat către statul din Golf.

Agenţia de presă de stat din Emirate a declarat că copiii palestinieni se vor "întoarce acasă" după ce vor primi îngrijiri medicale.

Nu este clar dacă aceşti copii şi familiile lor vor putea evacua Gaza în cadrul acordului convenit între Hamas, Israel şi Egipt pentru a permite cetăţenilor străini şi unor palestinieni răniţi să folosească punctul de trecere Rafah.

Israelul şi-a înăsprit blocada din Gaza timp de aproape patru săptămâni, permiţând ieri, pentru prima dată de la 7 octombrie, ca 335 de cetăţeni străini şi 76 de palestinieni grav răniţi să părăsească Gaza.

UPDATE Israelul revizuieşte în creştere numărul de ostatici luaţi de Hamas

Cel puţin 242 de persoane au fost luate ostatice în timpul atacurilor Hamas, a anunţat armata israeliană.

Bilanţul anterior arăta că 240 de persoane au fost răpite, iar Hamas a eliberat patru civili începând cu 7 octombrie.

Se crede că mulţi dintre ei sunt ascunşi în vasta reţea subterană de tuneluri din Fâşia Gaza.

UPDATE Armata Israelului a străpuns liniile de apărare Hamas şi se află la "porţile oraşului Gaza"

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a declarat că, cu sprijin aerian şi maritim, trupele au străpuns liniile de apărare ale Hamas în nordul Gaza. Forţele israeliene se află la "porţile oraşului Gaza".

UPDATE Punctul de trecere Rafah se va redeschide din nou astăzi

Punctul de trecere a frontierei Rafah dintre Fâşia Gaza şi Egipt se va redeschide din nou astăzi, potrivit oficialilor de frontieră.

Cel puţin 335 de cetăţeni străini au părăsit Fâşia Gaza ieri, când s-a deschis graniţa, pentru prima dată pentru ieşirea cetăţenilor străini de la izbucnirea conflictului dintre Israel şi Hamas.

De asemenea, zeci de locuitori din Gaza grav răniţi au fost transferaţi în Egipt, în urma unui acord între Israel, Egipt şi Hamas.

Posesorii de paşapoarte din Australia, Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Finlanda, Indonezia, Italia, Japonia, Iordania, Regatul Unit şi Statele Unite s-au numărat printre cei evacuaţi ieri.

UPDATE  Papa Francisc susţine soluţia cu două state

Papa Francisc a vorbit despre conflictul dintre Israel şi Hamas şi şi-a reiterat sprijinul pentru o soluţie cu două state.

Vorbind la postul TV de stat italian RAI, Papa a abordat şi problema antisemitismului, care „din păcate, nu a trecut”.

"Două popoare care trebuie să trăiască împreună. Cu asta există o soluţie înţeleaptă: două popoare, două state şi Ierusalimul cu un statut special", a declarat Papa Francisc.

UPDATE Israelul neagă afirmaţia Hezbollah că ar fi distrus o dronă israeliană

Hezbollah a declarat joi că a distrus o dronă israeliană care zbura în sudul Libanului cu o rachetă sol-aer.

Dar un purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene, Daniel Hagari, a declarat într-o  că nu a existat „nicio pagubă” în acest sens.

Hagari susţine că trupele israeliene au atacat teroriştii care au tras în drona lor.

Este a doua oară într-o săptămână când Hezbollah susţine că a doborât o dronă israeliană în timp ce ciocnirile de la graniţă se amplifică.

UPDATE Biden este optimist în privinţa recuperării ostaticilor

Preşedintele SUA nu îşi face griji pentru cele 239 de persoane ţinute captive de Hamas.

„Administraţia mea lucrează non-stop pentru a reuni toţi cetăţenii ţinuţi ostatici cu familiile lor. Nu ne vom da bătuţi, punct”, a declarat Biden.

UPDATE Organizaţia caritabilă „Medici fără frontiere” părăseşte Gaza

Un număr de 22 de membri din personalul „Medici fără frontiere” au ales să părăsească Gaza.

Într-o declaraţie recentă, organizaţia de caritate afirmă că tot personalul său internaţional a trecut cu succes graniţa către Egipt prin punctul de trecere de la Rafah.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici