Ascensiunea Chinei şi a doctrinei America First, printre principalele evenimente geopolitice din ultimii zece ani

De la 1 ianuarie 2020 se trage oblonul peste un deceniu tumultuous care se înscrie în istoria recentă drept o perioadă a schimbărilor la nivelul relaţiilor de putere în arhitectura globală, ocazie să fie trecute în revistă principalele evenimente geopolitice din intervalul 2010-2019.

501 afișări
Imaginea articolului Ascensiunea Chinei şi a doctrinei America First, printre principalele evenimente geopolitice din ultimii zece ani

Ascensiunea Chinei şi a doctrinei America First, principalele evenimente geopolitice din ultimii zece ani

Thomas Wright, profesor şi fellow la Institutul Brookings din Statele Unite, a realizat un top succint al evenimentelor cu magnitudine care vor continua să îşi manifeste influenţa, la nivelul scenei internaţionale, în deceniul care începe, asupra arhitecturilor de putere:

1.China devine o dictatură

2.Reapariţia doctrinei America First şi ascensiunea Trumpismului

3. Eşecul Primăverii Arabe şi sfârşitul speranţei în Orientul Mijlociu

4. Inerţie guvernamentală pe problema schimbărilor climatice

5. Criza din Zona Euro debilitează Uniunea Europeană

6. Vladimir Putin respinge reformele şi re-transformă Rusia într-un actor geopolitic relevant

7. Brexit şi decizia Marii Britanii de a merge pe cont propriu

8. Interdependenţa la nivelul statelor devine o vulnerabilitate în contextul de-globalizării

9. Reţelele de socializare suspendă era adevărului obiectiv

10. Economia globală se deteriorează.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici