Atac al talibanilor asupra unui camion cu urne de vot în Afganistan

Talibanii au atacat, joi seara, după încheierea alegerilor prezidenţiale şi provinciale, un camion care transporta urne de vot în nordul Afganistanului, au incendiat vehiculul şi au ucis un agent electoral, a anunţat, vineri, poliţia locală.

28 afișări
Imaginea articolului Atac al talibanilor asupra unui camion cu urne de vot în Afganistan

Atac al talibanilor asupra unui camion cu urne de vot în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atacul a avut loc chiar, joi seara, după încheierea alegerilor, la ieşirea din Mazar-i-Sharif, capitala provinciei Balkh, caracterizată, de obicei, de o atmosferă mai calmă decât alte provincii ale ţării.

"Un autoturism de teren se întorcea din satul Siagird, după încheierea scrutinului, şi aducea urnele de vot la Mazar-i-Sharif", a explicat Abdul Raouf Taj, adjunctul şefului poliţiei provinciale.

"Au fost atacaţi de talibani. Asupra camionului a fost lansată o rachetă, care a incendiat vehicolul şi a ucis un agent electoral", a adăugat el.

Comisia electorală a anunţat, vineri, că, de la începutul lunii august, atacurile insurgenţilor au provocat moartea a 11 dintre agenţii ei.

Aproape 120.500 de agenţi electorali au fost mobilizaţi la nivelul întregii ţări pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale şi provinciale de joi, pe care talibanii au promis că le vor perturba.

Guvernul afgan şi cele occidentale au apreciat că scrutinul a fost un succes, numărul actelor de violenţă fiind mai mic decât se anticipase.

Dar informaţii care semnalează o participare redusă la urne, nereguli şi anunţarea unor rezultate contradictorii de către taberele principalilor candidaţi ar putea pune în pericol credibilitatea rezultatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici