Atac sângeros la o moschee şiită din nord-vestul Pakistanului

Militanţii talibani au atacat cu arme şi grenade o moschee şiită din Peshawar, în nord-vestul Pakistanului, provocând moartea a cel puţin 19 persoane, relatează BBC News Online.

183 afișări
Imaginea articolului Atac sângeros la o moschee şiită din nord-vestul Pakistanului

Atac sângeros la o moschee şiită din nord-vestul Pakistanului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Un bilanţ anterior anunţa moartea a zece persoane şi rănirea altor câtorva zeci.

Atacatorii au intrat într-o moschee din cartierul bogat Hayatabad şi au deschis focul asupra mulţimii, în timpul rugăciunii de vineri, potrivit unor surse din cadrul poliţiei. Şeful poliţiei Mian Saeed a anunţat că militanţii au luat cu asalt moscheea purtând veste sinucigaşe.

Forţele de ordine au ucis un militant într-un schimb de focuri în jurul moscheii, un altul a reuşit să îşi detoneze vesta sinucigaşă, iar un al treilea a fost arestat, a precizat poliţia.

În imagini de televiziune transmise vineri de la Peshawar apar persoane care fug de la locul atacului, unele cărând răniţi pe umeri.

Atacul a fost revendicat de talibanii pakistanezi.

Talibanii au comis numeroase atrocităţi în Peshawar, inclusiv un atac la o şcoală în decembrie, soldat cu 150 de morţi.

Un atac similar a fost comis în urmă cu două săptămâni la o moschee şiită din districtul Shikarpur, în provincia Sindh, soldat cu peste 60 de morţi. Militanţi sunniţi afiliaţi talibanilor au revendicat atacul din Shikarpur, cel mai sângeros din ultimii câţiva ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici