Atacatorul cu cuţitul de la Sydney avea probleme de sănătate mintală

Bărbatul care a înjunghiat mortal şase persoane în Sydney a avut în trecut probleme de sănătate mintală şi nu există indicii că motivul atacului într-unul dintre cele mai aglomerate centre comerciale din oraş ar fi fost de natură ideologică, a declarat duminică poliţia, citată de Reuters.

299 afișări
Imaginea articolului Atacatorul cu cuţitul de la Sydney avea probleme de sănătate mintală

Atacatorul cu cuţitul de la Sydney avea probleme de sănătate mintală

Atacatorul, identificat de poliţie ca fiind Joel Cauchi, era cunoscut de poliţia din statul vecin Queensland, iar poliţia a vorbit cu familia acestuia după atacul de sâmbătă, a declarat comisarul adjunct al poliţiei din New South Wales, Anthony Cooke, într-o conferinţă de presă.

Martorii au descris cum Cauchi, care purta pantaloni scurţi şi un tricou al naţionalei de rugby a Australiei, a alergat prin centrul comercial Westfield Bondi Junction cu un cuţit, atacând oamenii la întâmplare.

Unii cumpărători şi angajaţi ai mall-ului din estul oraşului Sydney au încercat să-l oprească, iar mulţimea s-a adăpostit în magazinele închise.

„Am văzut imaginile cu australieni obişnuiţi care se pun în pericol pentru a-şi ajuta concetăţenii. Acest curaj a fost cu totul extraordinar”, a declarat duminică premierul Anthony Albanese. „Este cea mai bună parte a australienilor în mijlocul acestei tragedii”.

Agresorul în vârstă de 40 de ani a înjunghiat mortal şase persoane şi a rănit cel puţin 12 înainte de a fi împuşcat mortal de inspectorul Amy Scott, care l-a confruntat singur în timp ce acesta era în degringoladă.

„A fost o scenă teribilă”, a declarat Cooke.

„Până în acest moment, nu există încă nimic din ceea ce avem, nicio informaţie pe care am primit-o, nicio dovadă pe care am recuperat-o sau informaţii pe care le-am adunat care să sugereze că acest lucru a fost condus de o anumită motivaţie, ideologică sau de altă natură”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici