ATACUL ARMAT din Paris: Un ziarist de la Charlie Hebdo care este şi medic de urgenţă regretă că nu şi-a putut salva colegii - VIDEO

Patrick Pelloux, unul dintre jurnaliştii de la Charlie Hebdo, care este şi medic la serviciul de urgenţă, regretă că nu şi-a putut salva colegii împuşcaţi în atacul islamist comis miercuri.

1004 afișări
Imaginea articolului ATACUL ARMAT din Paris: Un ziarist de la Charlie Hebdo care este şi medic de urgenţă regretă că nu şi-a putut salva colegii - VIDEO

ATACUL ARMAT din Paris: Un ziarist de la Charlie Hebdo care este şi medic de urgenţă regretă că nu şi-a putut salva colegii - VIDEO

Patrick Pelloux, jurnalist la Charlie Hebdo, a sosit în scurt timp la locul atacului, gândindu-se că, în calitatea de medic al serviciului de urgenţă, putea acorda primul-ajutor.

Pelloux, preşedintele Asociaţiei medicilor de urgenţă din Franţa, nu participa la şedinţa săptămânală de sumar, fiind la o reuniune medicală care se desfăşura în apropiere.

"Eram la o reuniune medicală; am fost sunat de graficianul de la Charlie Hebdo, Jean-Luc, care mi-a spus: «Vino urgent; s-a tras cu arme automate»", povesteşte Patrick Pelloux.

"Am crezut că era o glumă... Dar nu era o glumă. Când am ajuns, era oribil", spune Pelloux.

"Am ajuns la trei minute după ce pompierii au declanşat alerta. (...) Nu i-am putut salva. Nu se mai putea face nimic, unii erau împuşcaţi în cap", regretă medicul jurnalist, referindu-se la colegii săi de la Charlie Hebdo.

Imediat după atac, Patrick Pelloux a discutat la telefon cu preşedintele Franţei, François Hollande.

Teroriştii i-au strigat pe nume pe caricaturiştii revistei satirice Charlie Hebdo şi i-au executat unul câte unul, împuşcându-i în cap, a dezvăluit miercuri viceprimarul Parisului Patrick Klugman.

Douăsprezece persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite, pe 7 ianuarie, într-un atac comis de islamişti la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).

Doi jurnalişti, Philippe Lançon şi Fabrice Nicolino, au fost răniţi în atac, dar starea lor se ameliorează.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici